A PEAC is begyűjtött egy francia skalpot

A Sopron tegnapi franciaországi sikere után ma a PEAC hazai környezetben fektetett két vállra egy francia együttest az Európa-kupában. Végig izgalmas, fordulatos csatában, a kritikus helyzetekben jobban koncentrálva múlta felül a PEAC a Nantes csapatát.

PEAC-Pécs - Nantes Rezé  61-54 (17-18, 14-13, 16-13, 15-10)

Nekiesett a Pécs francia ellenfelének, és többek között a fiatal Kaposi Pálma ügyes villanásai révén gyorsan ellépett 11-4-re. A vendégek a Bonnan Skuballa duó eredményessége révén fokozatosan felzárkóztak, sőt Stievenard triplájával át is vették a vezetést, s 1 ponttal "elvitték" az első negyedet.

A második elején több mint 1 percig nem esett kosár, majd Nevana Jovanovics triplájával visszaszerezte a vezetést a PEAC. Kevés volt a kosár, annál nagyobb a küzdelem, a második negyed első francia kosarára - amelyet Clanet szerzett - közel 2 és fél percet kellett várni - nem bántuk. Különösen azért nem, mert Kaposi újra villant. A negyed közepén azonban Michel triplája és Stievenard újabb kosara után ismét vendég vezetést mutatott a tábla. Megtorpant a PEAC, a vendégeknél Andrejeva is betalált, 24-20-as hazai vezetés után egy 9-0-t "repesztett" a Nantes, Djokics Zseljko időt is kért. A kis pihenő után Andrejeva újra betalált, nagyon kellett Szanja Orozovics távoli duplája. A félidő hajrájában ő tartotta versenyben a PEAC-ot, duplát is dobott, majd hosszú "hallgatás" után Williams is betalált, s e 6-0-lal 1 pontra jött föl a pécsi csapat, szünetben 31-30-ra vezettek a vendégek.

A második félidő Skuballa gyors kosarával indult. A szakasz közepéig a PEAC hol Nevena Jovanovics triplájával, hol Williams kosarával üldözte francia ellenfelét, amelynek mindenre volt válasza. A szakasz közepén Raksány triplájával fordított a pécsi együttes, ám sajnos túl sokáig nem vezetett. Igazi csapatmunkával egy 7-0-s rohamot "vezetett elő" a negyed hajrájában a Nantes, jött az újabb időkérés Djokicstól. A csaknem 3 perces hazai kosárcsendnek Tina Jovanovics vetett véget. Szerencsére Bonnan kihagyott két büntetőt, N. Jovanovics egyet bedobott, majd Kiss Virág egyenlített. Sőt, N. Jovanovics 8 másodperccel a negyed vége előtt szerzett kosarának köszönhetően a PEAC egy 7-0-s futással s 2 pontos előnnyel a zárta szakaszt.

A pécsiek 3. negyedet parádésan záró légiósa a záró felvonás elején lendületben maradt, beemelt egy triplát. A fiatal Szűcs villant, majd Orozovics hármasa után már 10 ponttal vezetett a PEAC, amely a 3. negyed utolsó, s a 4. első szűk 3 percében egy 15-0-s futást mutatott be. A vendégeket a Stievenard-Bonnan kettős próbálta visszahozni a mérkőzésbe. Megtört a pécsi lendület, a negyed közepén a vendégek, kihasználva a PEAC hibáit, egy 8-0-s 3 percet produkálva 2 pontra feljöttek. Több mint 2 percen át nem esett kosár, majd Bonnan révén nem egészen 2 perccel a befejezés előtt egyenlített a Nantes. N. Jovanovics szerencsére kosárral fejezte be a következő hazai akciót, az azt követőt pedig triplával, éppen 1 perccel a lefújás előtt. A vendégek már nem szereztek pontot, pécsi részről még Orozovics is betalált.

PEAC: Hurst 3/3, Orozovics 11/3, Raksányi 10/6, Kaposi 5, Williams 7. Cs: N Jovanovics 17/9, T. Jovanovics 4, Kiss V. 2, Raus, Szűcs 2, Pap. Edző: Djokics Zseljko.

Nantes: Ducret, Michel 7/3, Skuballa 12/6, Anderjeva 6, Bonnan 10. Cs: Stievenard 11/3, Dumont 2, Clanet 2, Lenglet 4. Edző: Emmanuel Coeuret.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus