A PEAC két, a DVTK öt ponttal kapott ki francia földön

Két szoros meccset játszott és vesztett el két női élcsapatunk az Európa-kupában Franciaországban

Bár az utolsó perc elején  még 4 ponttal vezetett,a végjátékban alulmaradt alul a PEAC a Nantes otthonában, de az utolsó percet 6-0-ra elveszítve végül kikapott. 
A Diósgyőr a második félidő elején közel 20 pontos hátrányba került a Carolo csarnokában. A záró szakaszban kiegészítő játékosai, Szabó Petra és Horváth Bernadett jóvoltából 2 pontra feljött, de a felzárkózás sokat kivett a miskolciakból, akik a második félidő elején bekövetkezett rövidzárlat miatt végül alulmaradtak

Nantes-PEAC 64-62 (13-19, 23-14, 13-17, 16-12)

Nantes: Arrondo 2, Michel 6, Skuballa 8/3, Podrug 17, Bonnan 15. Cs: Andrejeva 14/9, Stienevard 2, Dumont, Ducret. Edző: Emmanuel Coeuret. 

PEAC: Hurst 15/9, N. Jovanovics13/9, Raksányi 9/6, Kaposi 4, Williams 15. Cs: Orozovics 6, Szűcs. Edző: Dokics Zseljko. 
 

Michel duplájára Raksányi triplával felelt a csoport két éllovasa franciaországi összecsapásának kezdetén. Raksányi dobta a PEAC első 5 pontját. Kezdetben a magyar csapat vezetett, a francia egyenlített. A szakasz második felében Williams majd Nevana Jovanovics is meg-megvillant, s a szakasz második felét 10-4-re nyerve 6 ponttal megugrott a PEAC. 

A második negyed elején Bonan a Nantes centere büntetőkből megszerezte első pontjait, ám utána Orozovics majd Williams kosaraival 8 ponttal ugrott meg a PEAC. Andrejeva két triplájával 2 pontra jött föl a Nantes. A szakasz közepén szerencsére pécsi triplák következtek, előbb Jovanovics majd Hurst talált be távolról. Kaposi is villant, 9 ponttal megugrott a PEAC.  A félidő hajrájában fáradni kezdett  Tina Jovanovicsot nélkülöző magyar együttes. A hazaiak a Podrug-Bonnan centerkettős vezetésével - Andrejeva segítségével - egy 13-0-s rohammal zárta a félidőt, amelynek utolsó 4 és fél percében nem tudott pontot dobni a PEAC. 

Podrug kosár plusz büntetős akciójával kezdődött a második félidő, Jovanovics felelt duplával. Williams dupláját Raksányi hármasa követte, s máris ott "lihegett" ellenfele nyakán a PEAC. Sőt, Hurst triplájával át is vette a vezetést. Újra villant azonban a korábban Pécsett is kosarazó Podrug. Nem sokkal később azonban technikait kapott a horvát center, s ezt remekül használta ki a PEAC, amely egy 5-0-s futással átvette a vezetést, s a befejező 10 percet megelőzően 1 ponttal riválisa előtt járt. 

Sőt, Williams újabb duplája után egy triplányira lépett el. Sajnos ezt a triplát Andrejeva hamar beemelte. Ezt követően váltott vezetéssel haladtak a csapatok. Pécsi részről Hurst villant újabb triplával, a hazaiaknál újra Bonnan és Podrug lépett elő. A hajrában a PEAC vezetett, de a Nantes rendre egyenlített. 59-58-as pécsi vezetés után közeé 3 és fél percig nem esett kosár, majd bő 1 perccel a vége előtt Jovanovics dobott triplát. Utána, már az utolsó percben Podrug talált be, majd bő fél perccel a befejezés előtt Arrondo első kosarával kiegyenlített. Hurst eladta a labdát, 10 másodperccel a befejezés előtt Skuballa büntetőivel a Nantes-nál volt az előny, s a pécsi csapat már nem tudott válaszolni. 

Flames Carolo Basket - Aluinvent DVTK Miskolc 70-65 (18-18, 15-9, 20-13, 17-25)

Carolo: Bouderra 15/12, Rad 8, Sene 1, Anderson 4, Sanni 9. Cs: Cata-Chitiga 12, Gandega 4, Curculosse 3, Minte 14. Edző: Romuald Yernaux.

Diósgyőr: Bias 7/3, Czank 16/6, Bálint 7/3, Szécsi 6, Coulibaly 12. Cs: Sznyicina 2, Horváth B. 9/9, Szabó P. 6. Edző: Mikael Lopez.

A továbbjutás szempontjából sorsdöntő mérkőzésen Coulibaly révén a Diósgyőr szerzett vezetést, ám kosarára 6 ponttal feleltek a hazaiak. A 4. perc közepén Rad büntetőivel már 10-4-re vezetett a Carolo, ám ekkor a Diósgyőr Bias és Czank vezérletével egy 8-2-es futást bemutatva ledolgozta hátrányát.  A negyed hajrájában fej-fej mellett haladtak a felek, döntetlennel zárult a nyitó szakasz. 

A második negyed Sznyicina kosarával kezdődött, ám erre cserejátékosai, Cata-Chitiga, Minte és Curculosse jóvoltából egy 11-2-es "száguldással" felelt a Carolo, a Diósgyőr támadásban tanácstalanná vált. A félidő hajrájában az érthető időkérés után Szécsi és Czank révén felzárkózott a Diósgyőr.  Szünetben 6 ponttal vezetett a Carolo. 

A második félidő két hazai hármassal kezdődött, Bouderra két triplájára Bias felelt egy hármassal. Minte és Cata Chitiga kosaraival óriási rohamot indított a Carolo, amely 16-3-mal kezdett szünet után. A negyed második felében Czank és Horváth is beemelt egy-egy triplát, s a szakasz végére 13 pontra jött föl a Diósgyőr. 

Szabó Petra révén a záró szakasz elején 10 pontra jött föl a magyar csapat, amikor Bouderra emelt be egy "gyilkos" triplát. Az abszolút kiegészítő játékosnak számító Szabó szinte egyedül tartotta versenyben a Diósgyőrt, amely Bálint triplájával a 10 pontos lélektani határon belülre került. A szakasz közepén az ifjú Horváth Bernadett lépett elő, két triplát is beemelt, 4-re hozva föl csapatát. Bouderra újabb hármasára is jött a felelet Czanktól, szintén tripla formájában, Coulibaly pedig a 39. perc elején 2 pontra hozta föl a DVTK-t. Ennél tovább azonban nem tudott zárkózni a Diósgyőr, a végén újítani tudott a Carolo, s nyert. A DVTK nagy árat fizetett azért, hogy a második félidő elején jókora hátrányt szedett össze. 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus