A PEAC-Pécs jutott az elődöntőbe

A mindent eldöntő harmadik összecsapáson magabiztos játékkal jutott tovább a PEAC-Pécs a Szekszárd ellen, miután hazai pályán 84-61-re nyert.

PEAC-Pécs – Atomerőmű KSC Szekszárd 84-61 (16-7, 23-26, 29-6, 17-21)
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, rájátszás, negyeddöntő, 3. mérkőzés.

Bár megoszlottak a vélemények, ám mégis meglepetés volt, hogy mindent eldöntő harmadik mérkőzésre került sor az alapszakasz második PEAC és a hetedik Szekszárd párharcában. Főleg úgy, hogy a tolnaiak az első pécsi mérkőzésen is közel jártak a sikerhez.

Zseljko Djokics elképzelései szerint indult a mérkőzés, hiszen csapata kiválóan védekezett az első percekben, a Szekszárd közel hét percig nem is talált a gyűrűbe, hiába kért időt Magyar Gergely. A hazaiak Orozovics triplájával 10-2-re vezettek és az első játékrészben nem is tudott igazán közeledni az Atom.

A második negyed Scsekics és Hurst triplaváltásával indult, majd a párharc során eddig a jó játékkal adós Nevena Jovanovics 2+1-ével tíz pont fölé is nőtt a távolság (22-10). A 18. percig tartotta megnyugtatónak mondható előnyét a PEAC, ám a félidő előtt felzárkóztak a vendégek: Theodoreán hármasával 39-33 állt az eredményjelzőn.

A térfélcserét követően alig telt el három perc, amikor Magyar Gergelynek kellett időt kérnie, hiszen rohamtempóban kezdte növelni előnyét a Tina Jovanovics vezette PEAC (47-34). A vendégek teljes sorcserével is igyekeztek frissíteni játékukon, de tetézte gondjaikat, hogy előbb Sztjepanovics majd Mansare pontozódott ki, utóbbi ráadásul technikai hibát is kapott reklamálásért, Raksányi pedig mindhárom büntetőjét értékesítve húsz fölé növelte a különbséget. A játékrész végén sorozatban szerezték a labdákat a hazaiak a kissé hitehagyottá váló szekszárdiaktól.

A záró szakaszra a továbbjutás kérdése eldőlt, hiszen 67-39-re vezetett a PEAC. Bár sok izgulni való nem maradt, Zseljko Djokics mégis megkapta második technikai hibáját reklamálásért, így el kellett hagynia a kispadot. A végén a szekszárdiak kozmetikáztak az eredményen és Boriszlav Maljkovics is kért egy időt, de a pécsiek végül simán hozták a találkozót. Ettől függetlenül minden dicséret megilleti az Atomerőmű csapatát is, míg a PEAC készülhet a Diósgyőr elleni bajnoki elődöntőre.

PEAC: HURST 10/6, Raksányi 6/3, N. JOVANOVICS 16/3, Kaposi 4, WILLIAMS 12.
Csere: Orozovics 11/3, T. JOVANOVICS 18, Pap 4, Szücs 1, Raus, Kiss, Zólyomi.

Szekszárd: Scsekics 11/6, STUDER ZS. 11/6, THEODOREÁN 9/3, Mansare 2, Sztjepanovics.
Csere: Studer Á. 5/3, Boskovics 7, Kovalcsik 7, Hajdu 5, Simon A. 3, Lénárt 1.

A párharc végeredménye: 2-1 a PEAC-nak.

Fotó: peacpecs.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus