A PINKK otthonában nyert a Diósgyőr

Hatalmas csatában 77-70-re győzött az Aluinvent-DVTK együttese a Közép-Európai Ligában a PINKK-Pécsi 424 otthonában. A Diósgyőr ezzel megszakította két mérkőzés óta tartó nyeretlenségi sorozatát.

PINKK-Pécsi 424 – Aluinvent-DVTK 70-77 (27-26, 14-17, 7-16, 22-18)
Komló, Közép-Európai Liga, 6. forduló, vezette: Györffy, Király, Jurák

Rossz sorozattal érkezett Baranyába a DVTK, hiszen előbb a Somorja ellen majd Pöstyénben kaptak ki Bukovszkiék; a PINKK is veszített legutóbb, igaz három nyertes mérkőzés után az esélyesebb Zágráb otthonában.

Rosszul indult a meccs a DVTK szempontjából, Tobin alig fél perc alatt két személyi hibát szedett össze. Nem bírtak a vendégek Tomlinsonnal, jól jelezte ezt, hogy néhány pillanattal később a Tobin helyére érkező Vincze is két hibát ütött a centeren. Ennek ellenére Jansone és Bálint hármasával tartotta magát a Diósgyőr. Az 5. percben viszont Sinclair kosarai után időt kellett kérnie Peresztegi Nagy Ákosnak (16-10). Ez jót is tett a vendégeknek, Jansone pontjaival felzárkóztak. Sokat nem törődtek a felek a védekezéssel, így a negyed végén Ajdukovics duplájával 27-26-ra ment a PINKK.

A folytatásban a jól beszálló Szabó Petra talált be ismét, de Iványi hármasa jelezte: továbbra is fej-fej mellett halad a két csapat. A visszatérő Tobin két duplája után 33-33-nál kért időt Roberto Hernandez. Jócskán szigorított védekezésén mindkét együttes: hazai részről Ajdukovics és Sinclair, a túloldalon Raven és Jansone tudott rendre eredményes lenni. Utóbbi révén a félidőben 43-41-re vezetett a DVTK.

Akárcsak a találkozó elején, most is Tobin volt a középpontban, ezúttal viszont nem a faultjai, hanem pontjai miatt (41-47). A hazaiak a negyed derekán ismét időt kértek, hiszen Bálint kosarai után hét pontra lépett meg a Diósgyőr (46-53). Ez sem törte meg azonban a vendégek játékát, Tobin újabb kosaraival már tíz fölé nőtt a különbség. Rendkívül vérszegény volt a PINKK támadójátéka, így ebben a játékrészben alaposan megfordult a játék képe és biztosan vezetett a miskolci csapat (48-59).

A nagyot játszó Jansone pontjaival indult a záró szakasz, így már-már tetemesre nőtt a DVTK előnye (50-64). A hazaiaknál Sinclair iparkodott nagyon, hogy közelebb hozza övéit, mindez elsősorban Raven miatt nem sikerült (57-69). Szigorított védekezésén a PINKK és ennek meg is lett az eredménye: három labdaszerzést követően Iványi állt csapata élére és vezérletével 71-67-ra zárkóztak 2 perccel a lefújás előtt. A végjátékba érkezve a régóta fault gondokkal játszó Tobin számára ért véget a mérkőzés, Ajdukovics büntetőivel pedig 73-70-ra közelített a PINKK. Mivel a hazaiak a záró percbe fordulva ütötték be első faultjukat a negyedben, így csak nehezen tudták a büntetővonalra „juttatni” a miskolciakat a hazaiak. Bálint viszont nem hibázott, így a DVTK győzelemmel távozott a PINKK otthonából.

PINKK-Pécsi 424: Mincikova 5/3, Ruják 2, Sinclair 19, Őri, Tomlinson 7. Csere: Ajdukovics 13, Iványi 11/3, Győri, Sarok 7, Kováts N. 3/3, Adamecz 2.
Aluinvent-DVTK: Bukovszki, Raven 19/3, Bálint 12/3, Jansone 20/3, Tobin 14. Csere: Vincze V., Szabó P. 6, Czank, Dubei 6.

Kipontozódott: Vincze (34. perc), Tobin (39. perc).

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus