A sok jó tripla ellenére is kikapott a DVTK

A Diósgyőr kemény meccsre számíthatott a Rózsahegy otthonában, bár elvileg az eddigi MEL-mérkőzések alapján nem volt irreális elvárás, hogy akár nyerjen a magyar gárda idegenben. Hiába dobott azonban kiválóan messziről a diósgyőri alakulat, a sokkal több büntetőhöz jutó, emellett a gyűrűk alatt hatékonyabb hazaiak arattak sikert, a még a hajrában is izgalmas, szoros derbin.

MEL (Közép-Európai Liga), 12. forduló
Rózsahegy, 2013. november 23.

MBK Ruzomberok – Aluinvent DVTK Miskolc 77-73 (14-16, 25-23, 18-20, 20-14)

Ruzomberok: Brezaniova 4, Stalvant 9, Baburova 11/6, Kmetova 8, Murphy 26.

Cs: Cernakova 11/3, Remenarova 2, Vesterberg 6.

DVTK: Raven 14/3, Czank 4, Sverrisdóttir 16/9, Jansone 16/6, Tobin 8.

Cs: Horváth 3/3, Bukovszki 3/3, Szabó P. 2, Bálint 7/3, Vincze, Dubei. Vezetőedző: Peresztegi Nagy Ákos.

Kipontozódott: Brezaniova.

STATISZTIKA (Katt rá!)

Többnyire a DVTK vezetett az első negyedben, de igazán elszakadni nem tudott vendéglátójától, így maradt a szűk, kétpontos előny az első szünetre is. A folytatásban is vezetgetett a magyar együttes, ráadásul messziről nem céloztak jól a "szlovákok", ám Murphy levédése nem sikerült: a remek középjátékos a második negyed elején már 12 pontnál tartott, amivel versenyben maradt a Ruzomberok.

A vendégeknél Sverrisdóttir, majd Jansone is próbálta felvenni a tempót a Rózsahegy centerével, de Murphy ellenállhatatlan volt, s a hazaiak a félidőre kiegyenlítettek (pontosabban előtte már a vezetést is átvették pillanatokra, de maradt az egál végül).

A harmadik negyed fordulatot hozott a meccs összképében, hiszen ekkor már a Diósgyőr futott az eredmény után, bár a néhány pontos hátrány semmit sem jelentett még. Sőt, a hajrában eredményt hozott az, hogy egyértelműen jobban dobták a hármasokat a mieink, és 52-56-nál már ismét ők vezettek.

A negyedik negyed elején, Raven kosaránál még minden szép volt (57-62), ám hamar összekapta magát a Ruzomberok. Sorban dobhatták a büntetőket a hazaiak, s ez megroppantotta a DVTK-t egy kicsit. Amikor aztán kevés triplái egyikét is beszórta a Rózsehegy, majd ismét "természetesen" büntetőkből találtak pontokat a hazaiak, már komoly bajban volt a magyar csapat (74-62).

Jansone vezetésével megpróbálta a csodát a DVTK (75-70), de túl nagy hátrányt szedett össze a csapat az utolsó negyedben, és végül győzött a Ruzomberok, visszavágva a szeptemberi fiaskóért, a DVTK otthonában.

Fotó: boon.hu

Fotó (slide): boon.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus