A Sopron ellen öt percig volt partner a Cegléd

Finoman szólva sem kímélte ellenfelét az Uniqa Euroleasing Sopron együttese. Öt percig volt érdekes a találkozó utána Hawkins vezérletével kanyarítottak tíz pontot a CEKK kosarába és ez olyannyira bénítóan hatott, hogy a mérkőzés további részében a fehér mezes együttes csak loholt az eredmény után, aminek nem lehetett más az eredménye mint tisztességes vereség.

A vendégként érkező soproni együttes kapta el jobban a fonalat, bár a hazai Ceglédre sem lehetett panasz, hiszen rögtön ébredtek a kék-fehér mezes lányok, amikor meglódulni látszott az ellenfél. Történt mindez már az mérkőzés első perceiben is mikor a Sopron egy 2-8-as futást virított. Rövidesen jött is a hazai kontrák sorozata, de ez ekkor még két pontos hátrányt jelentett. Hat perc játék után ismét állva maradt a haza együttes, egészen pontosan tíz pontot kapott gyűrűjük röpke három perc alatt. Erre öt egységnyi ceglédi válasz érkezett és tíz soproni, így mondhatni tetemes előnyt szedett össze magának a Hawkins vezette csapat (15-30).

A második negyed két perc gólcsenddel kezdődött, majd Gorjanácz két büntetője törte meg a jeget. Elég erős védekezést mutattak be Ciglarék, ezért 15 perc után sem tűnt úgy, hogy félteni kellene a megszerzett előnyt főleg, hogy a házigazda sem tudta elővenni ponterős oldalát. Teltek a percek és nem, hogy csökkent volna a különbség, sokkal inkább nőtt és ennek kizárólag a nyugat-magyarországiak örülhettek, mert négy perccel a nagyszünet előtt már 20 egység volt a javukra. Minimálisan csökkent a két csapat közti különbség 20 perc játék után. Ezt a negyedet ugyan nyerte a CEKK, de még így is látótávolságon kívül maradtak, ami 18 pontos vendég vezetést jelentett (31-49).

4-2 kosár arányban kezdete harmadik negyedét a CEKK, majd jött még három pont és 16 soproni. Két perccel a harmadik negyed vége előtt 30 pontos hátrányból vissza jönni emberfeletti csoda lett volna. A játék minden elemében felül kerekedtek a vendégek a labda birtoklástól kezdve a második esélyből szerzett pontokig. Ebben a játékrészben kísértett legkevésbé a pest megyei együttes (9 pont). Részeredmény: (40-72).

Az utolsó tíz perc gyakorlatilag már csak formalitás volt, 30 pontos vereséget szenvedett hazai pályán a Ceglédi EKK (57-87)

Ceglédi EKK- UE Sporon 57-87 (15-30, 16-19, 9-23, 17-15 )
Közép Európai Liga

Ceglédi EKK: Orbán 10/3, Gorjanácz 7, Hadzovic 16/3, Kobolák 6, Serbán 2.

Csere: Szabó, Vilipics 12, Filipowicz, Jerkovic 4

UE Sopron: Ciglar, Zsovár 12/6, Hawkins 16/3, Krnjics 15, Faris 17/3.

Csere: Licskai 8, Simon, Weninger, Böröndy 7, Tetemondova 12/6,

Fotó: Tóth Zsombor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus