A Szekszárd könnyedén, a Diósgyőr nagy küzdelemben győzött

Az első negyedben nyújtott remek játéka révén magabiztos rajt-cél győzelmet aratott portugál ellenfele ellen a Szekszárd a női Európa-kupában, amelyben a Diósgyőr fordulatos meccset nyert meg izgalmas hajrában német riválisával szemben, a PEAC viszont szinte végig futva francia ellenfele után kikapott.

Atomerőmű KSC Szekszárd - Gdessa Barreiro (portugál) 91-65 (29-6, 23-25, 20-17, 19-17)

Szekszárd: STUDER Á. 6, OBLAK 19/6, GEREBEN 13, MCCALL 7, MANSARÉ 12. Cs.: BÁLINT 13/3, Theodoreán 5/3, KRNJICS 14, Kiss V. 2, Studer Zs.

Mansaré Manty vezérletével szédületes, 14-0-s "repülőrajtot" vett a Szekszárd, a portugál együttes a negyed közepén szerezte első pontjait. A végig egyoldalú első 10 perc után több mint 20 ponttal vezetett a magyar bajnoki ezüstérmes. A második negyedben már kiegyenlített lett a játék, a biztos szekszárdi vezetést nem fenyegette veszély, Krnjics Szara eredményesség révén állandósult a 20 pont körüli előny.

A második félidő elején váltva estek a kosarak, majd a szakasz közepén Teja Oblak vezérletével egy 9-0-lal 30 pont fölé nőtt a magyar ezüstérmes előnye. Bár a szakasz hajrájában Bálint Réka beemelt egy hármast, kicsit csökkent a koncentráció, s az előny is. A befejező etapban gond nélkül tartotta magabiztos vezetését a Szekszárd, amely a vártnál talán valamivel könnyebb, magabiztos "rajt-cél" győzelmet aratott.
 

Aluinvent DVTK Miskolc - Rutronik Stars Keltern (német) (19-16, 16-31, 23-15, 23-16)

Diósgyőr: NAGY D. 13/6, Burkholder 15/9, ENGELMAN 16/3, PECKOVÁ 18/6, MELNIKA 12. Cs.: Szabó F., ZELE 7, Bach.

Az első percekben váltott vezetéssel haladtak a csapatok, a Diósgyőr első 10 pontján testvériesen osztozott meg az együttes 5 kezdő játékosa. Az egységes játéknak köszönhetően 5 ponttal ellépett a hazai alakulat, amikor a korábban Diósgyőrben is megforduló fehérorosz Liktarovics triplájával szorossá tette a meccset. A negyed hajrájában a DVTK cseh erőcsatára, Tereza Pecková előbb duplát, majd triplát dobott. A szakasz végén a német együttes másik ex-diósgyőri kosarasa, a belga Romina Ciappina villanásaival jött föl 3 pontra a Keltern.

A második szakasz két vendég triplával indult, jókor jött Engelman hármasa, de Ciappina nagyon otthon érezte magát a miskolci csarnokban. A negyed első 3 és fél percében ritkán látható triplaesőt láthattak a nézők, de annak már kevésbé örültek, hogy 5 hármast a vendégek emeltek be, s kedvenceik csupán kettőt. Liktarovics révén ráadásul a negyed első dupláját is a német csapat szerezte, amely 8 ponttal ellépett. Az egész második negyedben remekül dobtak a vendégek, kihasználva a Diósgyőr védekezési hibáit, s szünetben 12 ponttal vezettek.

Szünet után Pecková kosaraival hamar 10 ponton belülre került a Diósgyőr, majd ez a 10 pont körüli különbség állandósult. A negyed hajrájában Zele Dorina ügyes játékával, egy 7-1-es "részhajrával" 4 pontra feljött a Diósgyőr. És lendületben is maradt a záró etap elején, amelyet Monica Engelman vezérletével 8-0-lal kezdve fordított. Az izgalmas hajrában a német csapat vette üldözőbe a Diósgyőrt, de végül 16 másodperccel a befejezés előtt Engelman büntetői bebiztosították a DVTK számára oly fontos sikert.

PEAC-Pécs - Carolo Basket 59-67 (12-16, 15-17, 15-14, 17-20)

PEAC: MANDICS 12/3, ROBERSON 13/9, RAKSÁNYI 18/9, Vucsorovics 3, Imovbioh 5. Cs.: LICSKAI 8, Szűcs R., Szücs L., Tenyér. 

A vendég francia csapat kezdett jobban, de 8-3-as vezetése után Raksányi Krisztina kosaraival feljött a PEAC. A folytatásban tartotta szűk előnyét a Carolo, de a második 10 perc elején újra Raksányi állt a pécsi együttes élére, s nemcsak ledolgozta hátrányát a magyar együttes, hanem egy 9-4-es három és fél perccel át is vette a vezetést. A folytatásban fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd mivel Raksányinak nem akadt igazi társa a pontszerzésben, a vendégek egységes, szervezett játékkal 6 pontos előnyt szereztek szünetig. 

Rosszul, 6-2-es francia rohammal kezdődött a második félidő, 10 pontra nőtt a pécsi hátrány, jött is a hazai időkérés. Ez hatásosnak bizonyult, a magára találó Briana Roberson tripláira és Licskai Zsófia találataira építve a negyed végére 5 pontra faragta hátrányát a pécsi együttes. Hiába szervezte jól a PEAC játékát Sanja Mandics, a záró szakaszban igazán közel már nem tudott kerülni taktikusan játszó francia riválisához a magyar együttes, végül 8 pontos vereséget szenvedtek a pécsiek.


Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus