A törököket is legyőzte a női 3X3-as válogatott

Az andorrai Eb-selejtező első napján a második meccsét is könnyedén nyerte a magyar női 3X3 válogatott - Törökország ellen kevesebb mint 8 perc alatt nyertek a mieink 21-10-re.

Törökország - Magyarország  10-21

Medgyessy Dóra ziccerével indult a meccs, majd a törökök válaszoltak a palánk alól, Medgyessy duplájára pedig egy ziccerrel. Süle Krisztina középtávolról volt eredményes, a törökök pedig büntetővel kapaszkodtak, 3 perc után 4-3-ra vezettünk. Itt indult be a meccs - Medgyessy egy 1+1-gyel, majd egy török ziccer után egy sima egypontossal jelentkezett. Gyönyörű hármas összjáték után Bozóki Bettina volt eredményes, majd Süle dobott duplát, amivel 6 ponttal megugrottunk (4-10).

A törökök még az 5. perc vége előtt visszazárkóztak 5 pontra két ziccerrel (6-11), a mieink könnyű kosarára pedig azonnal jött a válaszuk, és emberrel együtt is eredményes volt ezt követően a török lány (8-12). Ekkor úgy tűnt, hogy még akár szoros mérkőzés is lehet belőle a végére. Egy pontváltás után azonban Medgyessy visszaszedte saját támadópattanóját, Bozóki épphogy rálépett a duplavonalra, de egy török kosár után szép lefordulásból dobott még egy egypontost (10-16), majd jöttek Theodoreán Alexandra percei, aki kétszer két büntetőt értékesített, közte Bozóki is betalált egy szép akció végén, így 2:07-tel a meccs vége előtt 21-10-re nyertünk.

Ez azt jelenti, hogy a németek elleni győzelem után a törökök elleni akadályt is sikerrel vettük, így két győzelemmel állunk az első napot követően - ma még Észtország, holnap pedig Andorra lesz a mieink ellenfele a csoportkörben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus