A Vasas és a ZTE is nyert

Vasas idegenben verte a Szekszárdot vasárnap a női NB I A első fordulójában, de a ZTE nem vívott könnyed meccset, hiszen ezúttal a vendég MTK csak a sorozatos kipontozódásai után adta meg magát a záró negyedben. A Szekszárd teljesítményén és felállásán erősen érezhető volt, hogy ez a bajnoki szakasz ennek a négy csapatnak nem számít igazán (az MKOSZ által átalakított női bajnoki lebonyolítás érdekessége ez).

Női NB I A, 1. forduló

2013. október 13.

Vezette: Tóth K. Lövész Cs. Kovács N. (Téczely)

ZTE-NKK – MTK-Budapest

 

69-57 (17-16, 21-12, 16-18, 17-11)

ZTE: Török 6,  Fuisz 12/3, Czukor 5, Varga 16, Horváth 10. Csere: Fritz 16/3, Vágvölgyi 4,

MTK: Miháczi 5, Medgyessy 17/6, Reiner 8, Svitlica 14, Bagi 2. Csere: Varga, Vukov 4, Zsilinszky 3, Szabó 2, Orsó 2,

A ZTE együttese a legutóbbi, kicsit nyögvenyelős Vasas elleni siker után a BSE utódjának tekinthető MTK-t fogadta, s remélt győzelmet. Az első negyedben fej-fej mellett haladtak a csapatok, bár a bosnyák center, Svitlica vezette vendégek többször is vezettek (legnagyobb különbséggel 9-14-nél), de a második játékrész már a hazaiak fölényét hozta (Varga Zsófia már ekkor több pontnál járt, mint az utóbbi idény egy-egy meccsátlagában).

Az MTK-t az is veszélyeztette, hogy két legeredményesebb embere, Svitlica és Reiner már 3-3- személyinél járt ekkor, nekik tehát vigyázniuk kellett a faultokkal a második félidőben. A harmadik negyedben az MTK-s Medgyessy Dóra is többet tett be a közösbe, ám a zalaiaknál Fritz és Fuisz is beleerősített, ráadásul közelről jóval pontosabban dobtak a vendéglátók, ezért nem csökkent a különbség, sőt, alkalmanként 10 pont fölé kúszott a távolról nem túl hatékony két együttes csatájában. A záró szakasz legelején még egyszer 4 pontra zárkózott a szívósan küzdő MTK (52-48), ezt azonban Fritzék kosarai követték, s nem is hagyták közelebb zárkózni ellenfelüket. Igaz, az utolsó negyedben már három embere, Medgyessy, Reiner és Orsó nélkül játszott a vendég együttes, hiszen ők kipontozódtak addigra.

STATISZTIKA

Női NB I A, 1. forduló

2013. október 13.

Vezette: Hervay T. Radnóti M. Válé F. (Páli dr.)

Atomerőmű KSC Szekszárd – MKB Euroleasing Vasas

55-67 (14-21, 14-18, 13-10, 14-18)

Szekszárd: Tamis 1, Szepsi, Studer Zs. 4, Zele 15/3, Kovalcsik 7. Csere: Scsekics 6, Studer Á. 2, Simon 4, Hajdú, Kalocsai 12, Dusanics 4.

Vasas: Pál 11/6, Süle 9/3, Müller 4, Szabó, Barnai 11. Csere: Határ 24, Fejes 8, Aho Nina, Bajnóczi.

Az egy szem magas Kovalcsik mellett csupa kisemberrel kezdő Szekszárd mondhatni átadta a kezdeményezést a vendég Vasasnak a meccs elején. Volt, amikor már 5 ponttal is mentek Határ Bernadették, sőt, az első szünetben tetemesnek mondható hét pont volt a vendégek előnye. A Szekszárd kifejezetten gyenge napot fogott ki dobószázalékát tekintve, mert gyakorlatilag mindegy volt, hogy milyen játékhelyzetből célozták meg kosarasai a gyűrűt, sokat hibáztak (1/12 triplákból, 18/27 büntetőkből, 17/50 duplákból), ráadásul a lepattanóharcot is magabiztosan hozta a Vasas.

Amennyiben nem ad el olyan sok labdát a vendég gárda, talán még biztosabban vezethetett volna. Küzdöttek a hazaiak, Scsekics révén például a második negyedben ismét öt pontra jöttek fel, de mindig meg tudott újulni a Vasas, és uralta a mérkőzést. Barnai Judit remek dupla-duplát ért el a Vasasból (11 pont, 17 lepattanó), ő majdnem korlátlan úr(hölgy) volt a palánkok alatt. Ám Süle Krisztina 9 pontos és 7 gólpasszos, vagy Határ Bernadett 24 pontos, 6 lepattanós, 30 VAL értéket felmutató produkciója is sokat ért. A Szekszárd ezúttal egyértelműen gyengébb volt, de nem adta fel a küzdelmet, ami arra volt csak elég, hogy viszonylag szoros legyen a végeredmény.

STATISZTIKA

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus