A ZTE megint "elkapta" a Sopront

Ahogy egy hete, edzőmeccsen, ma a Göcsej-kupán is legyőzte a ZTE NKK női csapata az Uniqa Euroleasing Sopron együttesét. A soproni csapatból a később érkező két amerikai játékos, valamint Krnjics Szara mellett ezúttal Licskai Zsófia és Nagy Bujdosó Nóra is hiányzott. Végig vezetve, váratlanul magabiztos, fölényes győzelmet aratott a tegnap a soproniakkal szemben simán alulmaradó győri csapat a kupagyőztes PEAC ellen.

Uniqa Euroleasing Sopron - ZTE NKK 55-63 (15-8, 6-21, 16-21, 18-13)

Ld: Sztankovics 15, Simon 13, Crvendakics 8, ill. Zele 14, Velkey 10/6, Nagy D. 10.

A Sopron kezdett határozottabban, jobban, s megérdemelten szerzett előnyt a nyitó szakasz végén. A második negyed óriási fordulatot hozott, a Sopron játéka "leült", leblokkoltak a zöld-sárgák, s a ZTE ezt gyors, pontos játékkal kihasználva valósággal átrohant ellenfelén.

A második félidő összességében kiegyenlített, helyenként színvonalas volt, az egerszegiek megtartották az első félidőben szerzett előnyüket.

CMB Cargo-UNI Győr - PEAC-Pécs 58-38 (16-7, 16-7, 13-12, 13-12)

Ld: Takács K. 19, Vajda, Horváth L., Horváth K. 8-8, ill. Williams 18, Kaposi 6.

Mindkét csapatnak vannak hiányzó légiósai. Az első félidőben a pécsiek nem tudtak mit kezdeni a győri csapat szervezett, határozott védekezésével, így szünetben már közel 20 ponttal vezetett a Takács vezette győri együttes.

A második félidő sok hibával tarkított, de roppant küzdelmes játékot hozott, a pécsieknél Williams magányos harcot folytatott, gyakran egyedül ő jelentett veszélyt a győri kosárra. A kiegyenlített második félidő után az első 20 percben jelentős előnyt szerezve meglepő, de a látottak alapján teljesen megérdemelt, magabiztos győzelmet aratott a győri együttes.

Foto, Slide - ztenkk.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus