A ZTE NKK legyőzte a PINKK-et

Első félidőben mutatott jó játékának köszönhetően a ZTE NKK 12 ponttal legyőzte a PINKK alakulatát a női bajnokság második fordulójában.

A ztenkk.hu beszámolója:

ZTE NKK- PINKK Pécsi 424 58-46 (19-9, 15-10, 15-16, 9-11)
Zalaegerszeg, 150 néző, Jv: Jakab, Válé, Esztergályos (Forrai)

ZTE NKK: Koizar 13, Kovács G. 5/3, Gorjanácz 4, Hegedüs-Őri 4, Parker 13, csere: Jeffery 12/3, Pavel 2, Gáspár-Szalay 5, edző: Gáspár Dávid

PINKK Pécsi 424: Ruják 6/6, Benke-, Samburska 8/6, Slaughter 7, Cheslek 10, csere: Gémes-Sarok 4, Jakovina 4, Sánta 7/3, Kovalcsik-, edző: Jens Tillman 

A bemelegítésnél kiderül a hetek óta sérült Janeesa Jeffery vállalta a játékot.

Gáspár Dávid kemény és határozott játékot kért a lányoktól, akik az első percektől be is tartották edzőjük utasítását. Cheslek egy büntetővel indította a mérkőzést, majd Kovács válaszolt egy hármassal. A vendégek nem gondolták volna, hogy ez lesz az egyetlen pontjuk öt perc elteltével is. A 4. percben Koizar büntetőivel már tíz ponttal vezettünk (11-1). Jeffery hárompontosára Stalughter büntetőkkel felelt (14-3). Jól védekeztünk és sok labdát szereztünk, mindenki nagyon élesen játszott. A negyed végén megérdemelt 10 pontos előnyt mutatott a tábla (19-9). 

A második negyedben is ugyanazzal a harcossággal folytatták a lányok, mint az elsőben. Öt perc alatt mindössze három pontot kaptunk. Kicsit kapkodó volt a játék a folytatásban sok apró hibával mindkét oldalon. A 16. percben Parker centerezett remekül (29-14). A 18. perc elején Jakovina duplájára Koizar válaszolt egy remek befutásból szerzett ziccerrel (31-16). Az utolsó percre kanyarodva Pavel jól centerezett, míg a másik oldalon Ruják megszerezte csapat első hárompontosát (33-19). A végére maradt még egy Kiozar büntető és 15 pontos félidei előny (34-19).

Hegedüs-Őri labdaszerzése után Parker szerezte a második félidő első kosarát, amire Samburska egy távolival felelt (36-22). Hegedüs–Őri kosara után, Cheslek kétszer is kosarat tudott szerezni, ami után Gáspár Dávid időt kért (38-26). A rövid taktikai szünet után Gorjanácz szerzett egy közép távolit, majd Ruják hozta közelebb csapatát egy távolival (40-29). A negyed felénél szorítottunk a védekezésünkön és Parker és Koizar pontjaival távolodtunk (44-29). A negyed hajrájában egy kisebb hullámvölgybe kerültünk és a pécsiek két gyors indításból is kosarat szereztek. A 28. percben a legjobbkor jött Gáspár–Szalay Virág hárompontosa (47-35). Kapkodó volt a játék mindkét oldalon. A negyed utolsó kosarát Koizar szerezte (49-35). 

Egy elhibázott támadás, majd egy Hegedüs-Őri blokk Sántának- ezek voltak az utolsó negyed elejének legérdekesebb momentumai. A 32. percben Parker büntetője törte meg a gólcsendet, majd Samburska hárompontosa után hazai időkérés következett (50-38). A 34. percben Sánta hármasával tíz ponton belülre kerültek a vendégek, de csak egy pillanatra, mert Jeffery gyorsan válaszolt egy közelivel (52-41). Az utolsó öt perc szoros végjátékot ígért. Gáspár Dávid rosszul cserélt, mivel egyszerre négy légiós volt a pályán ezért technikait kapott a kispad. Három pontot gyűjtött a PINKK a felkínált lehetőségből. A 37. percben Parker büntetőire Slaughter egy ziccerrel válaszolt (54-46). Vendég időkérés után egyik csapatnak sem sikerült pontot szerezni, majd egy labdaszerzést követően Koizar dobhatott büntetőt (56-46). A végén jó védekezéssel sikerült megtartanunk az előnyünk és Gáspár-Szalay Virág ziccerével tíz pont fölé is tornáztuk az eredményt (58-46). 

A csapat minden tagja kitett magáért! Nagyot küzdöttek a lányok és megérdemelten nyerték meg a mérkőzést. A palánkok alatt nagyot küzdött Hegedüs–Őri Györgyi és Parker is, aki dupla duplát ért el (13 pont, 13 lepattanó). Remekül mutatkozott be az NB I-ben Sigi Koizar, akinek 5 szerzett labdája volt és 13 pontja. 

A két tréner és egy-egy játékosuk nyilatkozatát a ztenkk.hu elolvashatjátok!

Forrás, Foto, Slide - ztenkk.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus