Amikor az 5 tripla és a dupla-dupla is kevés

Mozgalmas hétvégén vannak túl kenyerüket külföldön kereső kosaras lányaink. Rasheed Rita olasz földön 5 triplát dobott, Horti Dóra eddig dupla-duplával nyitott a török bajnokságban - mégis mindketten csalódottak lehettek, hiszen csapatuk kikapott. Nézzük a részleteket! 

Honti Kata hasznos játéka is kellett ahhoz, hogy az olasz élvonalban a Famila Schio magabiztos, közel 20 pontos (67-48) győzelmet arasson a Cagliari otthonában. A magyar válogatott csapatkapitánya 39 percet töltött a pályán, 3/7-es dupla, 0/1-es tripla, valamint 1/1-es büntető mutatóval 7 pontot szerzett. Emellett 5 labdát is, ráadásul volt 3 gólpassza, s nem kevesebb, mint 7 alkalommal szabálytalankodtak vele szemben a hazai játékosok. Kicsit ront az összképen a 4 eladott labda.

Nem sokon, mindössze 5 ponton múlt Rasheed Rita csapatának, az újonc San Martino együttesének sikere a hazai premieren. Rita csapata 57-52-re kapott ki a La Spezia nevű együttestől. A San Martino kiemelkedően messze legeredményesebb játékosa a magyar bedobó volt, aki remek dobóteljesítménnyel (3/7 dupla, 5/6 tripla) 21 pontig jutott, három negyednyi időt a játéktéren töltve. Ritának volt még 4 lepattanója, 2-2 gólpassza s szerzett, illetve 4 eladott labdája, valamint 5 kiharcolt faultja. Csapata második legeredményesebb játékosa 10 pontot dobott...

Győzelemmel kezdte az olasz másodosztály küzdelemsorozatát Vida Anna együttese, a Triestina. A csapat a Vicenza ellen nyert 59-38-ra. Ritához hasonlóan Panka is csapata legeredményesebb játékosának bizonyult, ő 19 ponttal (6/16 dupla, 1/3 tripla, 4/6 büntető) zárta csapata mérkőzését. Statisztikai lapjára még 8 lepattanó (4-4 támadó és védő), valamint 1-1 gólpassz és szerzett labda került.

Hazai vereséggel kezdte a török bajnokságot Horti Dóra csapata, a Canik Bid, amely az Antakya együttesével szemben maradt alul, a végeredény 74-66 lett. Ekin Bas edző nem cserélte szét csapatát, "Dodi" - három társával egyetemben - végigjátszotta a mérkőzést, s talán ezért fáradt el a végére az együttes, amely a 3. negyed után még  1 ponttal vezetett, de a záró szakaszt 22-13-ra "bukta". A magyar középjátékos dupla-duplával nyitotta a török bajnokságot, 17 pontot (6/10 dupla, 5/8 büntető) és 10 lepattanót (4 támadó) szerzett. Ezen felül még volt 3 gólpassza, 1 szerzett és 3 eladott labdája.

Vállalható vereséggel kezdett Vajda Anna csapata, a Botas, amely az egyik török sztárcsapat, a Galatasaray otthonában kapott ki 66-53-ra. Szünetben csupán 3 pont volt a Botas hátránya, de a harmadik negyedben "robbantott" a Galata. Nusi 28 percet játszott, s 3/4-es találati aránnyal dobta mind a duplákat, mind pedig a büntetőket, viszont mindhárom triplakísérlete célt tévesztett. A 9 pontja mellé még 5 lepattanót is leszedett.

A román bajnokságban a Targoviste átgázolt a Craiova együttesén (115-37). Hutlassa Fanni a győztes együttesben egy félidőnyit játszva 5/7-es dupla, 0/1-es tripla, valamint 2/2-es büntető mutatóval 12 pontot dobott. A mezőnyben is hasznos volt a magyar bedobó, 4 lepattanóval s 5 gólpasszal járult hozzá a sikerhez, 2 eladott labda mellett.

Vincze Andrea kisebb bokasérülés miatt nem játszott a Marosvásárhely csapatában, amely nélküle nagy verésbe szaladt bele (35-90) az Alexandria ellen.

Kajdacsi Juditnak nem igazán ment a dobás a Kolozsvár-Nagyvárad összecsapáson, amelyet ellenfelük, a Nagyvárad nyert meg 74-66-ra. A magyar center 2/11-es dupla, valamint 1/5-ös tripla mutatóval 7 pontig jutott 30 játékperce alatt. Lekapott 15 lepattanót - négyet az ellenfél palánkjánál - volt 1 gólpassza, 4 szerzett s 5 eladott labdája.

 

Kep - sportmenu.net
Slide - kisalfold.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus