Az eladott labdák okozták a PINKK vereségét

Nem tudta megnehezíteni a Tarbes dolgát a PINKK-Pécsi 424 együttese az Európa Kupa nyitófordulójában. A magyar együttes rendkívül sok, szám szerint 26 eladott labdának köszönhetően végül 71-48-as vereséget szenvedett az esélyesebb francia csapat otthonában.

Tarbes GB – PINKK-Pécsi 424 71-48 (19-8, 22-13, 16-16, 14-11)
Európa Kupa, G-csoport, 1. forduló

Nem megszokott kezdőcsapatával kezdte történelmi mérkőzést a PINKK-Pécs. Roberto Hernandez a kezdőcsapatba jelölte a hatalmas nemzetközi rutinnal rendelkező Iványi Dalmát, de pályán volt a feldobáskor Adamecz és Sarok is. 

Ugyan Ajdukovics hamar betalált pécsi részről, mégis igen rosszul indult számukra a mérkőzés. A hazaiak a 4. percben már 10-2-re vezettek, így hamar időt kellett kérnie Hernandez mesternek, aki sűrű cserékkel is próbálta frissíteni csapatát. Sajnos így is a kritikusnak mondható tíz fölé nőtt a francia előny (15-4). Nagyon nem ízlett a hazaiak védekezése a PINKK-nek, a 10. percbe érkezve még mindig csak 4 egységnél jártak, szerencsére Győri és Mincikova büntetőivel valamelyest sikerült közelebb férkőzni (19-8).

A folytatásban összekapta magát a PINKK, Tomlinson kosarával sikerült tíz ponton belülre jönni, ám a center ezt követően hamar összeszedte harmadik faultját. Rad ezt kihasználva 28-12-re növelte a Tarbes előnyét. A negyed közepén aztán a mieink percei következtek, Sinclair öt pontjával megint látótávolságon belülre sikerült jönni (28-19). Sajnos ezt követően ismét feljebb kapcsolt egy fokozattal a Tarbes, és továbbra is agresszívan védekezve, támadásban pedig az amerikai Redmon révén komoly előnyre tettek szert (37-19). A félidei szünetben pedig már hússzal ment a francia csapat (41-21) – a PINKK mindössze 28%-kal célzott az első félidőben és 12 labdaeladásnál járt.

A nagyszünet után sem vett vissza a tempóból a Tarbes, ezúttal a szerb válogatott Rad volt elemében, hat pontjával tovább nőtt az előnyük (47-23). Hiába küzdött a pécsi együttes, a továbbra is rendkívül gyenge dobóformának köszönhetően nem sikerült jelentősen közelebb férkőzni. Bár Tomlinson ekkor többször is eredményes volt, a Redmon, Rad duó révén 55-31-re ment a Tarbes. A negyed végén Ruják büntetői legalább annyi gyógyírt jelentettek, hogy ezt a játékrészt egálra hozta a PINKK (57-37).

A záró negyedben faragatott hátrányából a magyar együttes, Katona ziccerével 16 pont volt a különbség, de úgy tűnt ennél közelebb már nem sikerül férkőzni. Megint jöttek a pécsi eladott labdák (a lefújásra 26-ot lehetett feljegyezni…), így aztán ismét tetemesre nőtt a Tarbes vezetése (67-43). Próbálkozott ugyan becsülettel a PINKK, de ezen a napon nem volt esélye a jobban is játszó és láthatóan jó erőkből álló Tarbes ellen, amely végig vezetve nyerte meg a kupasorozat nyitómeccsét.

Tarbes GB: Cousseins 4, Redmon 17, Montgomery 9, Rad 18/3, Mircseva 9/3. Csere: Castets 2, Reghaissia 12, Tyutyundzhieva.

PINKK-Pécs: Iványi 2, Sarok 4, Adamecz, Sinclair 7/3, Ajdukovics 8. Csere: Ruják 2, Tomlinson 14, Mincikova 4, Kováts N. 3, Győri 4, Katona Sz. 2.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus