Az első félidőben eldőlt

A Sopron súlyos vereségéhez hasonlóan a Győr is simán kikapott a női Euroligában. Hasonlóan a szerdai, krakkói meccshez, csütörtökön, Schióban is hamar megadta magát ellenfelének a magyar csapat.

Famila Schio - Hat Agro-UNI Győr 87-49 (25-8, 24-10, 19-20, 19-11)

Schio: Vandersloot 7, Masciadri 11/3, NADALIN 14, Macchi 11/9, Larkins 6. Cs.: Reggiani 2, SOTTANA 13/6, Spreafico 9/3, GODIN 9, Ress 5/3.

Győr: Czirják 2, IVANOVIC 10/6, LAKLÓTH 11, Tinkle 6, Diamant 7. Cs.: Fejes 3/3, Koch, Pénzes 2, Mansaré 4, Lengyel 4.

Bekezdtek az olaszok, 5-0 után a 2. perc végén Ivanovics szerezte az első győri pontokat. Továbbra is a Honti Kata nélkül játszó hazai együttes akarata érvényesült, a Schio kezdő ötösében szerepelt az olasz bajnok által éppen Győrből kölcsönvett Vandersloot.

9-2-nél jött Bencze Tamás időkérése, s bár a győri akciók továbbra sem jelentettek sok veszélyt a Schio kosarára, a magyar csapatanak sikerült megtörni az olasz lendületét. A szakasz hajrája ismét a Schio együtteséé volt, miközben Diamant törte meg a győri kosárcsendet, majd 19-6-nál Mansaré faragott a hátrányból. A negyed végén beesett két olasz tripla, így jelentős hazai előnnyel zárult az első negyed.

Lendületben maradt a Schio, a második tíz perc 8-0-s hazai rohammal kezdődött, jött is az újabb időkérés Benczétől. Utána Ivanovics triplával jelentkezett (33-11), de Sottana előbb duplát, majd egy hármast dobott. Nagyon egyoldalú volt a játék, lassan harminc pontra nőtt a különbség, sőt, Reggiani büntetőjével ezt a határt is átlépte a Schio - 31 pontos hazai vezetés mellett vonulhattak pihenőre a csapatok (49-18).

A második félidő elején Laklóth jóvoltából kiegyenlítetté tudta tenni a játékot a Győr. Állandósult a 30 pont körüli Schio-vezetés, a magyar csapatnak is aladtak ügyes megmozdulásai. A negyed közepén Godin és Spreafico találatait követően még távolabb került a Schio, volt már 36 pont is a különbség (62-26). Ezt követően Tinkle vezetésével egy 8-2-es futással 30 pontra küzdötte magát vissza a Győr, amely ezt a tíz percet megnyerte, s a negyed során több pontot szerzett, mint az első félidőben összesen (68-38).

Két győri kosár indította a zárófelvonást - előbb Pénzes, majd Diamant talált be, de 8-0-s futással "válaszolt" a Schio. Ivanovics előbb duplát majd triplát dobott, de az olasz bajnok fölényes vezetését nem fenyegette veszély.

Sajnos a Győr csak a második félidőben volt időnként egyenrangú ellenfele a Schio csapatának, az első 20 perc nagyon egyoldalú volt, ebben az olasz együttes el is döntötte a meccset a maga javára.

 

Foto - fibaeurope.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus