Az első félidőben eldöntötte a bajnok

Pár percig ugyan partiban volt a meccs elején az MTK a Sopronnal, ám az első negyed közepétől az első félidő végéig az Uniqa érvényre juttatta nagyobb tudását s eldöntötte a meccset. Az MTK dicséretére legyen mondva, szünet után kiegyenlítetté tudta tenni a játékot - igaz a meccs addigra már eldőlt

MTK Budapest - Uniqa Euroleasing Sopron 59-86 (18-27, 6-21, 16-19, 19-19)

Dragana Svitlica és Vukov Szonja villanásaival az első percekben tartotta a lépést az MTK a bajnokcsapattal, sőt időnként vezetett is ellene. A negyed közepén az igen-igen fiatal Weninger Virág két, majd Ciglar Iva egy triplájával ellépett ellenfelétől a bajnokcsapat, s az ekkor szerzett előnyét meg is tartotta. 

A második szakasz elején még rátett egy lapáttal a Sopron, Weininger újra villant, Hawkins távolról és közelről is "megszórta magát", több könnyű, indításos kosárral növelte előnyét a bajnok. A szakasz első felét 15-4-re nyerő Sopron előnye 20 pontosra nőtt - a félidő vége felejthető volt...

A harmadik negyedet elsősorban Katarzyna Cymmer és Medgyessy Dóra triplája, valamint Baksa Bettina villanásai révén kiegyenlített tudta tenni a hazai csapat a játékot, de Simon és Sztankovics azért gondoskodott róla, hogy őrizze megnyugtató előnyét a Sopron. A záró szakaszban is felváltva estek a kosarak, mindkét szakvezető sokat cserélt. A soproniak az első félidőben érvényre juttatták nagyobb tudásukat, szünet után pedig őrizték előnyüket s a várakozásnak megfelelően biztosan nyertek. 

MTK: Medgyessy 6/3, Orsó 3, Vukov 7/3, Svitlica 7, Bagi 4. Cs: Baksa 11/3, Karakasevics 7, Miháczi, Reiner 2, Cymmer 5/3, Varga B.

Sopron: Ciglar 10/3, Fegyverneky 2, Weninger 13/9, Hawkins 19/9, Krnjics 10. Cs: Simon 10, Zsovár 2, Licskai 4, Tetemondová 5, Sztankovics 11.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus