Az első: fordulatos meccsen éppen csak nyert a Győr

Vandersloot klasszisa döntött a Győr javára az MTK elleni bajnokin - azon a bizonyos elsőn, ebben az idényben... A vendégek többször is vezettek, sőt, a végén 70-68-nál is volt sanszuk a bravúrra, ám a kipontozódások is az MTK-t sújtották, így végül az egyébként sok közeli dobást rontó, de hazai pályán ezúttal egy fokkal jobban teljesítő Győr, ha nehezen is, de kiharcolta a sikert.

Női NB I A, 11. forduló
2013. december 1. Győr

HAT AGRO UNI Győr - MTK Budapest 77-73 (18-20, 23-18, 23-14, 13-21)

Győr: Vandersloot 28/6, Ivanovics 10, Laklóth 2, Tinkle 15/3, Dobos 4.

Cs: Semsei 5/3, Czirják, Fejes 4, Koch, Mansare 2, Lois 7. Vezetőedző: Szentendrei Áron.

MTK: Medgyessy 8, Orsó 22/9, Reiner 11, Vukov 6, Svitlica 21/6.

Cs: Miháczi 2, Varga B., Cymmer 2, Szabó V. 1, Zsilinszky. Vezetőedző: Stevan Csupics

Kipontozódott: Medgyessy, Svitlica

Szentendrei Áron:Mindig az első a legnehezebb. Ezt a győzelmet Fűzy Ákosnak és Tapodi Péternek ajánljuk.

STATISZTIKA

A vendégeknek alig voltak momentumaik a meccs elején. Sokáig érdemben egyik MTK-s játékos sem tudott hozzászólni a találkozóhoz, kevés kísérletük mind kudarcba fulladt, a Győr ugyanakkor főleg magas posztokon volt ellenállhatatlan, így elhúzott 8-0-ra.

A harmadik percben Medgyessy Dóra szerezte az első MTK-kosarat, ami egyfajta jeladásként jelentősen felpörgette a látogatókat. A center Svitlica ugyanis tarthatatlannak bizonyult ezután (a meccs során egyébként nagyon erős dupla-duplát ért el: 21 pont, 13 lepattanó). Hármast dobott, majd közelről is betalált, hogy végül megfordítsa a menetrendet és egy dupla utáni triplával vegye át a vezetést az MTK-nak (10-12).

A Győr együttese kapcsán egyelőre nehéz mit mondani, hiszen jelenleg a játékukban benne van a bravúros és a félszeg stílus lehetősége is a szezon előtti ismert tragikus események miatt, ezért azt is nehezebb megítélni, hogy mi extra teljesítmény az adott ellenféltől, s mi nem. Ám azért talán kijelenthető, hogy bravúrosan szerepelt az MTK ezen a találkozón, a győriek pályáján, a hazaiakon ugyanakkor érződött, hogy még nem olyan pontosak, nem működik minden olyan olajozottan, ahogyan kellene: ám ezt senki sem vetheti a győri lányok szemére...

Az első negyedben Svitlica után Orsó Viktória vette át a vezér szerepét a vendégeknél. hiszen sorozatos pontjai után 12-18-ra vagy 15-20-ra is vezetett az MTK, ám a Győr szépen visszakapaszkodott a kisszünetig Dobos és Tinkle révén.

Úgy látszik egyes játékosok időszakairól lehet beszélni ezen a találkozón, mert a második negyed első fele egyértelműen a győri Vandersloot pontjairól marad emlékezetes (ő utána is vezér maradt) - leginkább a hazaiak számára. Ekkor már 4-5 pontokkal a győriek vezettek, sőt, Semsei és Fejes kosaraival 35-23-ra alakult a meccs állása.

A hullámzó derbi azonban még ebben a negyedben tartogatott egy újabb fordulatot, hiszen Svitlica, illetve Orsó gyakorlatilag lennulázta a különbséget a nagyszünetig (37-35).

A harmadik játékrészben is a győriek vezettek folyamatosan, ám a félidei pár pontból kezdett ismét nagyobb különbség épülni (55-45 Ivanovics kosara után). A legnagyobb különbség ebben a negyedben volt a két alakulat között, de az MTK továbbra is küzdött azért, hogy látótávolságon belül maradjon.

Itt jegyezzük meg, hogy míg Orsó és Svitlica a pontokat, Medgyessy a gólpasszokat szállította ipari mennyiségben (13-ig jutott a meccs végéig - illetve addig, amíg ki nem pontozódott).

A győrieknél meg az amerikai légiós Vandersloot volt tarthatatlan, ő végül 28 pontig és 9 lepattanóig játszotta magát.

Mindenesetre a negyedik negyedben is történt változás a találkozó menetében: Vukov Szonja két duplával, Reiner és Medgyessy egy-eggyel faragott sokat a 12 pontos hátrányból (64-60). A két hátvéd, Vandersloot és Medgyessy párbajává vált egy időre a meccs ekkor, amiből a győriek jöttek ki jobban, hiszen bár a 4-6 pont környékén mozgott a hazaiak előnye, ennél közelebb nem tudott kerülni a fővárosi alakulat hozzájuk.

Nem úgy a közvetlen hajrában, amikor Orsó triplájával 70-68 állt a táblán! Erre ki más, mint a mérkőzés nyerőembere, Vandesloot felelt szintén hármasból, s bár még volt két perc hátra a lefújásig, a Győr előnye kitartott.

Izgalmas, fordulatos, több kiváló egyéni teljesítményt hozó derbin vannak túl a csapatok, amelyen végül a kicsivel jobban lepattanózó, és közelről több pontot szerző - ugyanakkor nagyon pontatlanul célzó - Győr begyűjtötte a győzelmet, amiben annak is volt némi szerepe, hogy az MTK két kulcsembere kipontozódott a legvégére.

A lényeg azonban talán most az, hogy újra pályán a csapat: a magyar bajnokságban is.

Fotó slide: gyorikosar.hu (Laklóth Anna látható rajta)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus