Az első negyedben eldőlt

A leginkább egyoldalú negyedöntő, a ZTE-Cegléd mérkőzés lényegében az első negyedben eldőlt. Ekkor már 14 pontos előnyt szerzett a Zalaegerszeg, amely végül 74-51-re győzött.

ZTE NKK-CEKK 74-51 (21-7, 15-14, 17-16, 21-14)

Szmiljana Ivanovics vezérletével 7-0-lal kezdett a ZTE, amikor Daliborka Vilipics megszerezte az első ceglédi pontokat. Olyan sokat ez sem lendített a CEKK meglehetősen tompán kezdő együttesén, hiszen erre egy Horváth Zsófia és Czukor Tünde vezette 13-2-es zalai roham következett, miközben második szakasz elején Brankica Hadzsovics, a Cegléd egyik legjobbja megsérült.

A második játékrész kiegyenlített játékot, nagyobb küzdelmet hozott, mint az első 10 perc. Összekapta magát a Cegléd, amely  negyedet 5-2-vel kezdte, majd   a 10 pontos határ közelébe küzdötte fel magát. Ekkor a ZTE újított, s egy 8-0-s rohammal ismét megnyugtató lett az előnye. Ez még akkor is igaz, ha a félidő Gorjanácz káprázatos, "érzésből" elemelt bravúros 10 méteres triplájával zárult. 

A második félidő nagy iramban, de igen sok hibával tarkított játékkal kezdődött. Ez a vezető csapat malmára hajtotta a vizet, tartotta 15 és 20 pont közötti előnyét a ZTE a Kobolák vezette Cegléddel szemben. A negyed hajrájában Szabó triplájával 13 pontra jött föl a Cegléd. Ekkor Mányoky Judit egy duplával majd egy triplával gondoskodott az izgalommentes folytatásról. 

A záró szakasz elején Fritz és Varga betörésből szerzett kosaraival 20 pontosra nőtt a zalaegerszegi előny. Ezt követően, a hajárban már mindkét csapatban többnyire a kiegészítő emberek voltak a pályán, s a különbség a végére  - ez a meccs nagyon hamar eldőlt.

ZTE: Darida, Ivanovics 5/3, Varga 18, Czukor 15/3, Horváth Zs. 10. Cs: Török 5, Mányoky 10/6, Fuisz 2, Fritz 6, Vágvölgyi 3.

CEKK: Hadzsovics, Gorjanácz 14/6, Orbán 3, Vilipics 5, Jerkovics. Cs: Szabó D. 7/6, Kobolák 10, Filipowicz D. 2, Serbán 2, Sándor 7, Vasas 1, Filipowicz V. 

Gáll Tamás: - Szerettünk volna jól kezdeni s végig jól játszani. Az első negyedben eldöntöttük a mérkőzést, a célunkat elértük, bejutottunk az elődöntőbe, meghosszabbítottuk a kupaszereplésünket. 

Áron Balázsné: - Értetlenül állom csapatom gyenge, enervált kezdése előtt. Nem tudtunk felpörögni, gyengén védekeztünk s így a támadásianknak sem volt ritmusuk, Egyik kulcsjátékosunk hamar megsérült, a másik pedig nagyon fáradtan mozgott. 

Horváth Zsófia: - Örülök, hogy sikerült legyőznünk ellenfelünket és önmagunkat. Vacsorázunk és pihenünk, mindkettő ránkfér, és holnap majd holnapután   megint mindent kiadunk magunkból. 

Orbán Katinka: - Nagyon sajnáljuk, hogy így alakult, azt terveztük, hogy megpróbáljuk elkapni a ZTE-t. Irányítónk elvesztés után teljesen megzavarodtunk , szétestünk, és ellenfelünk hamar eldöntötte a mecset a maga javára. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus