Az erő a Diósgyőrrel volt

30 eladott labdája ellenére 33 pont különbséggel nyert a szezonnyitó mérkőzésen, Pasaréten a Diósgyőr - elsősorban jobb lepattanózása révén.

Vasas Akadémia - Aluinvent DVTK Miskolc 55-88 (13-22, 16-25, 17-22, 9-19)

Igazi ideges idénynyitó játékkal kezdődött a találkozó, az első percekben egymás hibáiból éltek a csapatok. Ez főleg az esélyes vendégeket tette kissé frusztráltakká. Bő 3 és fél perc elteltével a Vasas légiósa, a lengyel Katarzyna Cymmer szerezte a szezon első kosarát - egy triplát. A játék szervezésében tőle szokatlanul sokat vállaló, s ezt helyenként ügyesen "előadó" Rasheed Rita büntetői viszont egy 8-0-s DVTK roham kezdetét jelentették. A hazai időkérés megtörte a Diósgyőr lendületét, s a vendégek eladott labdáiból 2 pontra visszajött a Vasas. A negyed hajrájában Tatjana Liktarovics büntetőire alapozva, egy 7-0-s futást bemutatva, elhúzott a DVTK.

A második szakasz hajrájáig elsősorban Farkas Fanni ügyes, eredményes játéka révén tartotta a lépést a Vasas a Diósgyőrrel. A félidő végén azonban, egy-egy Rasheed és Horváth Bernadett triplával "megspékelve", valamint a tavalyi lengyel bajnokság pontkirálynőjének, Alyssia Brewernek a "statisztikajavító" akcióival - első dobásait többnyire elrontotta, de a lepattanókat visszaszerezve már eredményes volt -  egy 13-0-s rohanást mutatott be a Diósgyőr, s a szünetig közel 20 pontosra növelte előnyét.

Térfélcsere után ugyan voltak szép felvillanásai a Vasas játékosainak, tovább nőtt a különbség. Feltűnt, hogy Tina Jovanovics és Brewer milyen remekül megértik egymást.  A frissen beálló Szabó Petra szerzett indításokból villámgyorsan 6 pontot, felállt védelem ellen pedig időnként szemre is tetszetős, gyors támadásokat vezetett a DVTK.

A záró szakasz elején úgy tűnt, elkészülnek erejükkel a fiatal fővárosiak, a szakasz első felét 11-1-re nyerve 30 pont fölé növelte előnyét a Diósgyőr. A meccs hajrájában elsősorban Adamecz Lilla villanásaival kiegyenlítetté tudta tenni a játékot a Vasas, ám a Diósgyőrnek volt 3-4 remek periódusa, amelyeknek köszönhetően a papírformának megfelelően fölényesen nyert - 30 eladott labdája ellenére is, többek között azért, mert a lepattanó harcolt 55-24-re megnyerte. Brewer 16 pontos, 15 lepattanós dupla-duplával debütált az NBI-ben, picikét ront az összeképen az 5/14-es mezőnymutató.

Vasas: Cymmer 6/3, Aho 8, Adamecz 14/3, Bajnóczi 7/3, Dobos. Cs: Zsilinszky 5/3, Solymosi, Gundel-Takács 2, Tóth T. 1, Farkas F. 12, Markó, Kulcsár B.

DVTK: Horváth B. 8/6, Bálint 2, Szécsi 8, Brewer 16, Horti 5. Cs: Rasheed 9/3, Liktarovics 10/3, Jovanovics 16, Czank 6/3, Bach, Szabó P. 6, Strange 2.

Foto, Slide - dvtk.eu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus