Az utolsó két meccsét megnyerő Vasas maradt bent

Óriási meglepetés született az élvonalban való bennmaradásért zajló párharcban: az első meccs papírforma MTK sikere után a másodikat saját pályáján megnyerő Vasas remek hajrájával a harmadik mérkőzést is megnyerte, így a párharcban 2-1-re felülkerekedve bent maradt az élvonalban - az MTK pedig papíron kiesett...

MTK Budapest - MKB Euroleasing Vasas 67-75 (13-20, 27-20, 16-10, 11-25)

A Vasas a legjobbkor, az utolsó előtti meccsén szerezte meg első győzelmét, így a bentmaradásért vívott harc egyetlen ki-ki meccsen múlt. A tét kezdetben az MTK csapatát nyomasztotta, jó csapatmunkával 6-0-lal kezdett a vendég Vasas. Böröndy Vivien villanásaival 6-5-re feljöttek a hazaiak. A folytatásban ha szűken is, de továbbra is a Vasas vezetett, 13-12-es vendég vezetés után Határ Bernadett zsinórban 7 pontot dobott, s erre építve 7 pontos vendég vezetéssel zárult a nyitó 10 perc.

A második elején Medgyessy Dóra eredményessége - 4 büntető és 1 tripla - jóvoltából 7-2-vel indított a házigazda. Ekkor Határ duplával próbálta átlendíteni a holtponton a vendégeket. Átmenetileg sikerült, ugyanis a negyed közepén Medgyessy révén ledolgozta a hátrányát az MTK. Sőt, az irányító triplájával át is vette a vezetést a hazai együttes. A félidő hajrájában váltott vezetéssel haladt a két együttes, a hazaiaktól Túróczi Nikolett és Baksa Bettina, a Vasasból Adamecz Lilla, valamint a félidő 40-40es végeredményét beállító Bajnóczi Viktóra villant.

A harmadik negyedben Baksa Bettina parádézott, az MTK hátvédje szerezte csapata első 7 pontját a szünet után, s küzdelmes játék mellett főszerepet vállalt abban, hogy csapata 6 pontos előnnyel várhatta a befejező negyedet. A vendég Vasast ekkor Aho Nina próbálta versenyben tartani.

A záró negyed elején Baksa triplájával 9 pontra nőtt az MTK előnye. Határ új erőre kapott, vezetésével egy 9-0-s rohammal ledolgozta hátrányát a Vasas. Orsó Viktória próbálta triplával átlendíteni a holtponton a városmajoriakat, s úgy tűnt, ez sikerül is, hiszen találata után a két rutinos center, Kajdacsi, majd a triplát dobó Túróczi eredményessége révén egy 8-2-es futással 6 ponttal elléptek. A következő 2 percben egyedül Bajnóczi szerzett kosarat. Az MTK előnye birtokában érthetetlen módon kapkodni kezdett, a Vasas pedg vérszemet kapott. A leblokkoló hazaiakkal szemben az utolsó 5 percet az Aho, Adamecz, Bajnóczi, Határ kvartett remeklése révén 14-0-ra !! nyerte a Vasas, miközben az egyre feszültebb MTK-nál egy technikai is becsúszott.

Pazar hajrájának köszönhetően meglepetésre nyert, s bent maradt az élvonalban a Vasas, a szezonnak sokkal szebb, nagyobb reményekkel nekivágó, az alapszakasz során Győrben is diadalmaskodó MTK pedig - papíron - kiesett a második vonalba.

MTK: Medgyessy 16/6, Böröndy 6/3, Vukov, Szabó V., Túróczi 13/3. Cs: Orsó 7/3, Kajdacsi 4, Baksa 21/9, Orbán.

Vasas: Aho 17, Cymmer, Bajnóczi 13, Bagi 4, Határ 29. Cs: Adamecz 11/3, Farkas, Tóth T. 1, Bach.

Foto, Slide - kosarsuli.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus