Bajnokot vert a Győr

Újabb skalpot gyűjtött a Győr, amely hazai pályán a bajnok PINKK-Pécsi 424-et győzte le. - A Cegléd 70 büntetőt hozó meccsen verte az MTK-t.

CMB Cargo-UNI Győr – PINKK-Pécsi 424 74-62 (18-14, 15-17, 23-15, 18-16)
Győr, NBI, 8. forduló, vezette: Pálla, Gorka, Tőzsér

Mindkét együttes csalódottan várhatta a nyolcadik forduló egyik rangadóját, hiszen a Győr és a PINKK sem jutott tovább az Európa Kupa csoportköréből a hét közepén. Mindkét oldalon akadtak hiányzók, a győrieknél az anyai örömök elé néző Horváth Lilla mellett a kéztöréséből hamarosan felépülő Laklóth Anna nem tudott játszani. A túloldalon Key sérülése okozott továbbra is fejfájást Roberto Hernandeznek.

Váltott vezetést láthattak a nézők az első percekben, a győrieknél Radocaj kezdett ponterősen, majd a negyed derekát követően Wampler öt pontjával 14-8-as előnybe kerültek a hazaiak – érkezett is a menetrendszerű baranyai időkérés. Sarok rögvest egy 2+1-gyel hozta közelebb övéit miközben sok személyi hiba és büntetők tördelték a játékot (18-14).

Vajda triplájával növelte előnyét a Győr, de a negyed derekához közeledve Faulkner fújt riadót és pontjaival közeledett a PINKK. A 15. percben Sarok triplájával egyenlő, majd az amerikai irányító 12. pontja pedig már pécsi előnyt jelentett (23-25). A félidő előtt Wampler negyedik faultja miatt főhetett Völgyi Péter feje – a túloldalon Stewart gyorsan pontokkal is jelentkezett, ám a nagyszünet előtti pillanatokat megnyomta a Győr, Takács kosarával pedig visszavették a vezetést (33-31).

A fordulás követően újfent Takács Kata villant öt ponttal, Roberto Hernandez pedig a 25. percig időt kért, mert támadásban nem találta a ritmust csapata. Radocajt és Ivanovicsot mindez nem zavarta abban, hogy pillanatok alatt tíz fölé növelje a Győr előnyét. Teljesen szétesett a bajnok játéka, Ivanovics újabb távolija már közte 17 pontot jelentett (54-37). A negyed vége előtt aztán Stewart kezdett egyszemélyes hadjáratba, a center egymaga hozta vissza a meccsbe a csapatát egy 9-2-es szakasszal.

Az utolsó negyedben Faulkner triplája hozta vissza tízen belülre a PINKK-et, így Koch faultos kosara nagyon jókor érkezett győri szempontból (60-49). Sokáig a kritikus tíz pontos határon táncolt a különbség, majd Faulkner folytatta kiemelkedő játékát, hiszen kosaraival hat pontra zárkózott csapata (65-59). Aki a vendégeknél Faulkner, az volt a hazaiaknál Radocaj, a szerb kiválóság demoralizáló hármasa szakította meg a PINKK jó szakaszát – sőt, amikor Takács négy büntetőt is értékesített, akkor másfél perccel a vége előtt tulajdonképpen eldőlt a rangadó (72-59). A Győr ezzel beérte a PINKK-et és mindkét együttes 6-2-es mérleggel áll a tabellán.

UNI Győr: Radocaj 22/3, Horváth K., Takács K. 15/3, Vajda 11/3, Wampler 5/3. 
Csere: Török Á. 2, Ivanovics 8/6, Czirják 6, Mansaré, Koch 5.

PINKK-Pécsi 424: Faulkner 25/6, Ruják 4, Gémes-Sarok 6/3, Nagy D., Stewart 15.
Csere: Putnina 3, Katona 2, Sánta 6, Őri 1.

Kipontozódott: Wampler (35. p.).


Ceglédi EKK – MTK-Budapest 83-74 (16-16, 23-19, 16-22, 28-17)
Cegléd, NBI, 8. forduló, Surányi, Minár, Rácz

Kifejezetten jól kezdett mindkét együttes az alsóházi rangadón, amelyen a tét egyértelmű volt: ki tud egyről a kettőre lépni a fordulót követően. Hazai részről Serbán játszott ponterősen, míg a túloldalon Semsei és Turóczi is hármast dobott (10-10). Kiegyenlített volt a játék, egyik fél sem tudott érdemi előnybe kerülni, így a negyed végén 16-16 volt az állás.

A folytatásban nagyon hamar időt kért Sztevan Csupics, hiszen Szabó triplája után 21-16-ra vezetett a Cegléd. Orsó távolijával közelebb is jött az MTK, de Semsei harmadik faultja után a vendégek kaptak technikait, amelyet három ponttal büntettek a ceglédiek (26-21). Nem sokkal később viszont már Cziczás László hívta magához játékosait, mert Turóczi ziccere egy pontra hozta fel a fővárosiakat. Rendkívül ideges volt a meccs, jókor jött hűteni a kedélyeket a félidei szünet (39-35).

A térfélcserét követően lassabbá vált a ponttermelés. Vincze hozta egy pontra az MTK-t, majd néhány másodperc alatt két faultot is kapott, amellyel idejekorán befejeződött számára a meccs (42-41). Sokkal jobban védekeztek a korábbiaknál a vendégek, ennek eredményeként pedig Medgyessy és Baksa pontjaival átvették a vezetést (55-57).

A záró szakaszban hamar időt kért Sztevan Csupics, hiszen Hadzsovics gyors öt ponttal hozta előnybe csapatát. Lengyel második hármasával tartotta előnyét a CEKK, miközben a vendégeknél csupán Medgyessy és Semsei tudott a gyűrűbe találni, utóbbi pedig a 39. percben kipontozódott. A Ceglédnek így a Hadzsovics, Gorjanácz, Skorics trió kosarai biztosították a győzelmet egy rendkívül hektikus, rengeteg faultot és büntetőt hozó mérkőzésen. A két csapat összesen 70 büntetőt dobhatott a meccsen – a hazaiak ebből 41-et. A Cegléd ezzel második sikerét szerezte meg. 

Ceglédi EKK: Hadzsovics 19/3, Gorjanácz 8, Skorics 21/6, Serbán 8, Bozóki 5.
Csere: Szabó D. 4/3, Kobolák 4, Ruttner 4, Lengyel 8/6.

MTK-Budapest: Medgyessy 17, Semsei 15/3, Orsó 8/6, Turóczi 9/3, Barnai 4.
Csere: Baksa 11/3, Böröndy 1, Vincze 6, Orbán 2, Szabó V.

Kipontozódott: Kobolák (29. p.), Serbán (39. p.), Gorjanácz (39.p.) ill.: Vincze (22. p.), Semsei (39. p.), Medgyessy (40. p.).

Fotó: gyorikosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus