Bajnokveréssel debütált a Diósgyőr spanyol edzője

Végig vezetve, remek dobóformát nyújtva meglepő, de teljesen megérdemelt győzelmet aratott az új szakvezető, a spanyol Mikeal Lopez dirigálta Diósgyőr a bajnok Sopron otthonában. A DVTK játékosai közel 70%-kal (12/19) dobták a triplákat Sopronban

Uniqa Euroleasing Sopron - Aluinvent DVTK Miskolc 64-76  (14-19, 13-18, 14-17, 23-22)

Lop-e Mikael Lopez új csapata győzelmet a bajnok és kupagyőztes otthonából? Nem túl hálás feladat egy új szakvezetőnek az új állomáshelyéül szolgáló ország bajnokcsapatának otthonában debütálni, de "ezt dobta a gép" a Diósgyőr új spanyol mesterének.

Csapata az izlandi Sverrisdottir révén megszerezte a vezetést, majd Tobin is betalált, a bajnokcsapat görcsösen kezdő játékosai nem tudtak kosarat szerezni. A Sopron közel 3 perc elteltével 6-0-s vendég vezetést követően Zsovár révén dobta első kosarát, amelyre válaszul Bukovszki dobott egy triplát, Igor Polenek, a hazaiak szerb mestere pedig időt kért. A görcs nem oldódott a hazaiaknál, Hawkins büntetőket hibázott. A túloldalon viszont Jansone hármasával 10 pontra nőtt a negyed közepén a Diósgyőr előnye. A csereként beállt Ciglar büntetőivel csökkentette tetemes hátrányát. A vendégeknél Sverrisdottir és Bukovszki is hamar begyűjtött 2-2 személyit. A negyed hajrájában váltva estek a kosarak. Ahogy a szakasz eleje a vendégeké, a vége a hazaiaké volt. Czank triplája után Hawkins és Ciglar vezérletével egy 6-0-s rohammal 5 pontra feljött a Sopron.

A második negyedet is a Diósgyőr kezdte jobban, újabb 6-0-s rohammal 11-re növelve előnyét. Aztán Hawkins duplája  "életre keltette" a soproni csapatot, amely egy 9-0-s futással 2 pontra feljött. Ekkor ismét Bukovszki villant egy triplával, majd Krnjics büntetőit követően Raven is betalált távolról. Krnjics még visszahozta 4 pontra a Sopront, de a félidő vége mezőnyembereik kosarainak köszönhetően ismét a Diósgyőré volt, amely 10 pontos előnnyel zárta a félidőt.

Tobin kosarával kezdődött a második félidő. Küzdelmes, kemény volt a játék, a védekezés dominált. A negyed első 4 és fél percét 3-2-re nyerték  vendégek. Raven hármasával 14-re nőtt a DVTK előnye. Polenek időkérése sem segített a bajnokon, térfélcsere után több 6  és fél perc alatt mindössze 2 pontot dobott az Uniqa - jött az újabb hazai időkérés. Fegyverneky triplája jelentett némi reménysugarat a Sopronnak, de Jansone azonnal felelt egy hármassal. A negyed végén ugyan támadásban magára talált a Sopron, de a Diósgyőrnek Jansone és Sverrisdottir jóvoltából mindenre volt válasza. A szakasz Simon hármasával s 13 pontos vendég vezetéssel zárult.

Tobin kosara hűtötte le a 4. negyed elején a felzárkózásra váró hazai szurkolókat. Fegyverneky büntetői után a remek dobóformát mutató vendégektől ismét Sverrisdottir villant két triplával, közel 20 pontosra nőtt a bajnokcsapat hátránya. A szakasz közepén Simon hármasával próbált hosszú hajrát nyitni a bajnok. A veszítenivaló nélkül, felszabadultan s jól játszó vendégeknek megint volt mindenre válaszuk, a cserecenter, Vincze Viktória is hasznosan játszott. Nem egészen 2 perccel a vége előtt Hawkins kosarai s Ciglar triplája a 10  pontos lélektani határ közelébe hozta fel a Sopront.  Az utolsó percre 9 pontos előnnyel érkezett a Diósgyőr, s a végén Sverrisdottir beemelt még egy triplát.A kitűnő dobóformát nyújtó DVTK végig vezetve megérdemelten győzött.

Sopron: Fegyverneky 9/3, Simon 11/6, Zsovár 4, Hawkins 17, Krjnics 10. Cs: Ciglar 15/3, Tetemondová, Sztankovics,

Diósgyőr: Bukovszki 10/6, Raven 13/9, Sverrisdottir 16/12, Jansone 18/9, Tobin 10. Cs: Czank 4, Bálint, Dubei, Vincze 5. 

Fotó 1: Tóth Zsombor

Fotó (slide): Tóth Zsombor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus