Bishop vezetésével egyenlített a Diósgyőr

Ismét kiélezett meccset játszott egymással a Diósgyőr és a PEAC - ezúttal a DVTK Bishop vezérletével nyert, így mindent eldöntő 3. meccsre kerül sor az elődöntőben.

Aluinvent-DVTK Miskolc – PEAC-Pécs 76-70 (23-16, 17-19, 17-17, 19-18)
Miskolc, Generali Aréna, elődöntő, 2. mérkőzés, vezette: Papp, Frányó, Jakab

Az elődöntő első összecsapása végig kiegyenlített, jó mérkőzést hozott Pécsett, ahol a végjátékban jobban koncentrálva a PEAC szerzett előnyt.

A miskolci összecsapás első percei ezúttal idegesebb játékot, több hibát hoztak. A 7. percig egyik csapat sem tudott ellépni a másiktól, a váltott vezetés közben előbb Coulibaly majd Tina Jovanovics kapta meg második hibáját. Aztán Bishop kosaraival és Rasheed triplájával 15-10-re vezetett a DVTK. A lendületbe jövő hazaiak előbb Szécsi triplájának örülhettek, majd a center harmadik faultjánál bosszankodhattak – a PEAC azonban Orozovics negyedbeli hat büntetőjével is csak 23-16-ig tudtak zárkózni.

Nem úgy a második negyed elején, amikor előbb Nevena Jovanovics majd Hurst dobott triplát. Az ausztrál irányító újabb kosaraival a 14. percben előnyhöz juttatta csapatát – időt is kért Maikel López (25-27). Úgy tűnt ez jókor érkezett, hiszen Bishop révén hamar vissza is vette előnyét a Diósgyőr, így aztán a legutóbbi meccsen eltiltását letöltő Zseljko Djokics hívta magához játékosait, ám a félidőben így is 40-35-re vezetett a DVTK.

A térfélcserét követően újfent triplaparádéval nyitott a PEAC: Williams egyszer, Nevena Jovanovics kétszer volt eredményes, amelynek eredményeként 44-44-nél ki is egyenlítettek. Végképp rendkívül kiélezetté vált a találkozó, felváltva estek a kosarak: a hazaiakt Allison, míg a vendégeket a két Jovanovics húzta ezekben a percekben. A negyed végén aztán ezúttal is Bishop hozta lélegzetvételnyi előnybe a Diósgyőrt (57-52).

A 34. percben egyetlen pontra csökkent a különbség, így hazai szempontból jókor érkezett Czank tempója. Bishop továbbra is ihletett formában játszott, majd 63-58 után három percre „beragadt” az eredményjelző, így Zseljko Djokics időkéréssel próbálta felrázni csapatát. 

Bishop 2+1-e után már-már úgy tűnt lezárhatja a meccset a DVTK, ám Hurst gyors hármasa után Allison kapott technikait és a PEAC három pontra jött vissza az utolsó percbe érkezve. Ugyan Hurst bedobta negyedik tripláját is, ám a találkozó legjobbja Bishop biztos kézzel értékesítette büntetőit, így mindent eldöntő harmadik mérkőzésre kerül sor.

Diósgyőr: Czank 10/3, ALLISON 16, RASHEED 13/3, BISHOP 25/3, Coulibaly 6.
Csere: Szécsi 4/3, Bálint 2, Dubei.

PEAC: HURST 20/12, Raksányi 3, N. JOVANOVICS 20/12, Kaposi, Williams 8/6.
Csere: T. Jovanovics 11, Orozovics 8, Kiss, Raus, Szücs, Pap.

A két győzelemig tartó párharc: 1-1.

Kipontozódott: T. Jovanovics (40. p.), Williams (40. p.).

Fotó: kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus