Biztos soproni siker a csúcsrangadón

Az első félidőben a várt színvonalas, kiegyenlített játékot láthatta a közönség a Magyar Kupa elvben legrangosabb, a bajnoki taella két éllovasa által játszott negyeddöntőjén, a harmadik negyedben azonban a Sopron döntésre vitte a dolgot s a ZTE-vel játszik a Magyar Kupában a döntőbe jutásért

Aluinvent-DVTK - Uniqa Euroleasing Sopron 61-74  (12-13, 13-16, 16-25, 20-20)

Óriási iramban, remek játékkal kezdődött a bajnoki tabellát vezető két együttes összecsapása. A meccs elején Brittaney Raven villanásainak köszönhetően a Diósgyőr vezetett. A negyed közepén a nagy rohanás miatt már több hiba csúszott mindkét - amúgy remekül védekező - együttes játékába. Fegyverneky Zsófia kosarainak köszönhetően a Sopron átvette a vezetést. Raven ugyan próbálta versenyben tartani a Diósgyőrt, ám Zsovár Orsolya triplával gondoskodott róla, hogy a címvédőnél maradjon az előny. Alacsony szerkezetre állt át a Diósgyőr s  Helena Sverrisdottir kosarával átvette a vezetést. Az utolsó s azonban egy lerohanás végén Katarina Tetemondová révén a Soproné volt, amely így 1 ponttal vezetett. 

Lendületben maradt a Sopron, Kelly Faris triplája és Krnjics Szara kosara után 6 ponttal vezetett a címvédő. A DVTK zavarodottan játszott, két alkalommal még a gyűrűt sem találták el játékosai, a Sopron pedig ellépett. Közel 3 perc elteltével Czank Tímea dobott triplát, majd egy gyors ellenakció végén e mutatványt egészen máshonnan  megismételve 2 pontra hozta fel csapatát. A Sopront a rövid rövidzárlaton Ciglar Iva remek átadása után Tianna Hawkins lendítette át egy könnyű kosárral, Simon triplája után pedig időt kért Mikael Lopez mester. Dragana Sztankovics kosara után 9 ponttal megugrott a címvédő, sőt egy diósgyőri eladott labda után Zsovár ziccerével 10 fölé nőtt a különbség. A Diósgyőrt Czank egyedül próbálta negyedbeli harmadik triplájával versenyben tartani. Amikor leült kicsit szusszanni, Horváth Bernadett dobott triplát - első labdaérintéséből. A félidő végén jó érzékkel labdát lopott s amikor kosárra tört, Tetemondová sportszerűtlenül akadályozta. A lehetőséggel nem igazán tudott élni a Diósgyőr, szünetben 4 ponttal vezetett a Sopron. 

A második félidő közel másfél óriási iramú, de pont nélküli játék  perc elteltével Hawkins triplájával indult - érdemben. Ez egy 7-0-s soproni futás kezdetét jelentette a támadásban tanácstalan, egymásra váró diósgyőriekkel szemben. Jansone első kosara után Czank, a DVTK legjobbja ugyan megint beemelt egy hármast, de ez sem törte meg a soproni csapat lendületét. A sokkal higgadtabb Uniqa a támadásban egyénileg erőlködő Diósgyőr ellen a palánk alatt szépen tisztára játszott Krnjics kosaraival 15 pont fölé "hizlalta" előnyét. Ezen faragott némi forgolódás után ügyes kosárral Bálint, majd Sverrisdottir kosár plusz büntetős akciójával hosszú idő után 10 ponton belülre került a DVTK. Soproni szempontból a legjobbkor, ebben a kritikus helyzetben dobott triplát Tetemondová. A befejező 10 perc 13 pontos soproni vezetéssel kezdődött. 

Az izlandi Sverrisdottir próbálta a női átlaghoz képest igen széles vállaira venni a Diósgyőr csapatát, s hamar a lélektani határon, azaz 10 ponton belülre hozta. A kritikus pillanatokon a Sopront két honosított játékosa, Ciglar és Krnjics lendítette át. Sverrisdottir és Jansone ugyan a végén magára talált, de a Sopron két Zsófia keresztvére hallgató Zsófija, Simon és Fegyverkey révén tartotta 10 és 15 pont közötti előnyét.

Diósgyőr: Bukovszki, Raven 11, Sverrisdottir 14/3, Jansone 8, Tobin 9. Cs: Czank 12/12, Horváth B. 5/3, Dubei, Bálint 2, Vincze, Szabó P., Szabó B.

Sopron: Ciglar 3/3, Fegyverneky 7/3, Simon 12/6, Hawkins 13/3, Krnjics 15. Cs: Faris 12/3, Zsovár 5/3, Tetemondová 5/3, Sztankovics 2.

Igor Polenek: - Gratulálok a csapatomnak, egy nagyon erős ellenfelet iikerült kimondottan jó játékkal legyőzni. 

Mikael Lopez: - Gratulálok a Sopronnak, nem volt ritmusa a játékunknak, nem a mi stílusunk érvényesült. Mostantól a bajnokságra koncentrálunk. 

Kelly Faris: - Kiegyenlített kezdés és első félidő után a másodikban már egyértelműen a mi akaratunk érvényesült. 

Czank Tímea: - Ez nem a mi  napunk volt,  nem tudtuk a sját játékunkat játszani. Nincs más hátra, mint előre nézni, a bajnokságban az élen állunk, ott próbálunk minél jobb eredményt elérni. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus