Bombameglepetés Miskolcon!

Két egykori diósgyőri játékos vezetésével bravúros győzelmet aratott a Cegléd a DVTK otthonában. Szoros meccsen nyert a PINKK a ZTE ellen.

Aluinvent DVTK-Miskolc – Ceglédi EKK 80-87 (26-21, 24-19, 14-15, 16-32)
Miskolc, Generali Aréna, 10. forduló, vezette: Pozsonyi, Sallai, Csabai-Kaskötő

Alaposan átalakult az elmúlt hetekben a Diósgyőr, amelyben Sznicina és Bias távozása után az amerikai Allison és a hazatérő Rasheed is pályára léphetett. A ceglédiek viszont legjobbjuk, az ex-diósgyőri Brankica Hadzsovics nélkül érkeztek Miskolcra.

Az előjelek ellenére jól kezdett a CEKK, Ruttner kosarával 19-16-ra vezettek. A nyitó negyed vége viszont már a hazaiaké volt, Allison és Rasheed is kosárral mutatkozott be, így hét ponttal már a DVTK „ment”.

A folytatásban Dubei triplája növelte a különbséget, hiába iparkodott Skorics a túloldalon, Bálint és Horváth hármasai tartották előnyben a hazaiakat. Rendkívül ponterősen játszott a Diósgyőr, Dubei büntetőivel már félszáz pontnál jártak a nagyszünetben (50-40).

A fordulás viszont igazi fordulat hozott. A CEKK Gorjanácz és Skorics révén visszajött tízen belülre, de a hazaiak ekkor még nem engedték tovább zárkózni őket; sőt Czank két duplája után úgy tűnt a 14 pontos különbség már-már megnyugtató lehet.

A záró szakaszt is a miskolci hátvéd büntetői nyitották (66-55), de ezt követően a két ex-disógyőri, Skorics és Bozóki hatalmas rohamot indított. Ennek ellenére a 35. percben Horváth triplája még mindig hét pontos hazai előnyt jelentett (73-66). Bozóki duplájával viszont két perccel a vége előtt már csupán két pont volt a különbség és hiába igyekezett Coulibaly (80-76), az utolsó percbe érkezve Skorics ziccerével 80-80 állt az eredményjelzőn – ezt követően a DVTK pedig már nem tudott a gyűrűbe találni. Nem úgy Skorics aki biztos kézzel küldte a helyére a büntetőket, a kegyelemdöfést pedig Szabó triplája jelentette – a szezon eddigi legnagyobb meglepetését érte el a Cegléd!

Diósgyőr: Horváth B. 12/6, Czank 9, Bálint 13/6, Szécsi 6, Coulibaly 17.
Csere: Allison 7/3, Rasheed 2, Ciappina 2, Dubei 8/3, Szabó P. 4. Vezetőedző: Maikel López

Cegléd: Szepsi 2, Gorjanácz 12, Skorics 33/3, Serbán 13/3, Bozóki 11/3.
Csere: Szabó D. 11/9, Ruttner 5, Kobolák Vezetőedző: Cziczás László

Kipontozódott: Szécsi (36. p.), Coulibaly (40. p.), ill.: Serbán (36. p.).

 

PINKK-Pécsi 424 – ZTE NKK 70-64 (14-16, 22-21, 18-12, 16-15)
Komló, 10. forduló, vezette: Györffy, Kovács, Radnóti

A címvédő egyelőre Szentendrei Áron irányításával, de újfent Key-jel és immáron Laczival a soraiban fogadta a Finnországba hazatérő Makitalot nélkülöző ZTE-t.

A kiegyenlítette első perceket követően az első negyed vége a zalaiaké volt, akik a folytatásban őrizték minimális előnyüket. A 12. percben Ambrus és MacKay révén aztán 24-18-ra vezetett a ZTE és a különbségen értelemszeren Sarok és Zele triplaváltása sem változtatott. Utóbbi ezúttal is ponterősen játszott, ráadásul Szélesy és MacKay személyében társai is akadtak (27-35). A félidő előtti pillanatok ezúttal a PINKK-é voltak: Stewart palánk alatti kosaraival egy pontra fel is zárkóztak a hazaiak (36-37).

A nagyszünet után felváltva estek a kosarak, majd ismét a ZTE ébredt előbb. Zele kosarával a 25. percben ismét hét pontra növelték előnyüket. A menetrendszerű hazai időkérés áttörést is hozott a találkozón: Őri öt pontja egyre csökkentette a különbséget, Key pontjaival pedig már a PINKK vezetett (49-47). Nagy Dorottya triplája egy 14-0-ás hazai rohamot zárt le!

Bár mindez bénítóan hatott a ZTE-re, de a záró szakaszban rendezve soraikat Horváth kosarával ismét csupán egy dupla volt a különbség (56-54). Faulkner tartotta előnyben a PINKK-et, de az utolsó két percbe fordulva Zele révén 61-60-as állást jegyezhettünk. Sarok triplája után háromszor is próbálkozhattak a vendégek, de nem találtak a gyűrűbe, így pedig a meccs végi büntetőzés követően a PINKK szerezte meg a győzelmet.

PINKK: Faulkner 17, Ruják 5/3, Sarok 11/6, Nagy Do. 6/6, Stewart 15.
Csere: Őri 9/3, Key 7, Katona, Laczi. Edző: Szentendrei Áron

ZTE: Nagy Dó. 6, MacKay 10/3, Varga Zs. 2, Zele 21/3, Horváth Zs. 6.
Csere: Szélesy 14, Ambrus 4, Velkey, Darida 1. Vezetőedző: Gáll Tamás

Kipontozódott: Stewart ill.: Varga

Fotó: cegledisport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus