Bronzérem - rajt-cél győzelemmel

Remek kezdésével, kisebb hullámvölgyekkel, de végig vezetve nyerte a Sopron Jekatyerinburgban a Bajnokok Kupája bronzmeccsét.

Uniqa Sopron - Lulea (svéd) 84-70 (24-16, 24-20, 19-11, 17-23)

A szinte világválogatottal felérő Jekatyerinburg után a Bajnokok Tornája bronzmeccsén egy sokkal "testhezállóbb" ellenfél várt a magyar bajnok soproni együttesre: a legjobb svéd csapat, a Lulea.

Jól kezdett, s Krnjics révén első 2 támadását kosárral fejezte be az Uniqa, majd Ciglar emelt be egy triplát, miután 2 és fél perc elteltével megszerezte első pontjait a Lulea. Krnjicset továbbra sem tudták tartani a skandinávok, 4 perc elteltével 10 pontnál járt, az Uniqa pedig 13-2-re vezetett. Továbbra is egyoldalú volt a játék, Halvarsson egy szemfüles kosárral köszönt be honfitársainak. A negyed hajrájában 22-6 után jött némi könnyelműsködés soproni részről, a svédek 2 triplára építve egy 10-2-es rohammal a negyed végén 10 ponton belülre kerültek.

Sterbenz Lászlónak sikerült rendet tenni a kis szünetben játékosai fejében, a Sopron gyors, pontos játékkal, s 15-3-mal nyitotta a második szakaszt, újabb Krnjics találatokkal, valamint egy-egy triplával Weningertől, valamint Zsovártól. A félidő hajrájáig tartotta 20 pont körüli előnyét a Sopron. A játékrész végén - mint az első negyed hajrájban - csökkent a koncentráció, a svéd bajnok egy 9-2-es futással 12 pontra zárkózott fel.

A második félidő elején Dubei Debóra két ügyes kosárral vétette észre magát, s Halvarsson is eredményesen, jól játszott honfitársnői ellen, s jórészt a svéd center eredményessége révén nőtt  20 pont fölé a különbség. A záró negyed előtt 67-47-re vezetett az Uniqa.

Ennek elején egy a jelek szerint kifejezetten az ő részére kitalált figura végén Határ Bernadett talált be, ám a svédek elkapták a fonalat, s a lazuló soproni védekezés mellett gyorsan betermeltek 9 pontot, 13-ra felzárkózva. Visszatért Krnjics, s gyorsan dobott 2 duplát Ciglar remek átadásaiból. A 37. perc elején az alacsony szerkezetben játszó Lulea betörések utáni kosarakkal 10 pontra csökkentette hátrányát. Sterbenz időt kért. A "kegyelemdöfést" Halvarsson kosara, majd Zsovár triplája adta meg a szívósan küzdő svédeknek. 

Sopron: CIGLAR 7/3, Fegyverneky 6, Simon, Crvendakics 7, KRNJICS 31. Cs: Zsovár 6/6, HALVARSSON 18, Weninger 3/3,Határ 2,  Dubei 4. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus