Bronzérmes a PEAC a Közép-európai Ligában!

Bronzérmes lett a PEAC-Pécs a Közép-európai Ligában, miután a 3. helyért lejátszott mérkőzésen 6 ponttal legyőzte a horvát Novi Zagreb együttesét. A fordulatos első félidő végén egy 11-0-s rohammal elhúzott a pécsi csapat, amely szünet után már végig vezetett s az Euroligában szereplő horvát együttest legyőzve megszerezte a bronzérmet

PEAC Pécs - Novi Zagreb  64 - 58 (17-14, 20-13, 12-9, 15-22)

Közel másfél perc elteltével Ivankovic egy kosár plusz büntetős akciójával a horvát csapat szerzett vezetést. "Beragadt" a rajtnál a PEAC, a zágrábiak nem egészen két és fél perc elteltével 8-0-ra vezettek.  A negyed közepén, 4 perc 47 másodperc elteltével Kublina büntetőből szerezte az első pécsi pontot. Ez óriási fordulatot hozott, a szakasz második felében légiósa  vezérletével, remek csapatunkával megfordította a meccset a PEAC. A szakaszt egy parádés, 9-0-s rohammal záró pécsi együttes egy negyed után 3 ponttal vezetett.

A második negyed ugyan Kublina triplájával kezdődött, de Ivezic vezérletével  üldözőbe vette a Zágráb a PEAC-ot, sőt egy 7-0-s rohammal - kihasználva a magyar csapat több, mint 5 perces kosárcsendjét - vissza is szerezte a vezetést. Jovanovics triplája adott újabb fordulatot a meccsnek, utána Kublina is betalált távolról, s ismét PEAC-vezetést mutatott az eredményjelző. A félidő egyértelműen a PEAC-é volt, Jovanovics és Kublina vezetésével a félidő utolsó 2 és fél percét 11-0-ra nyerő magyar együttes 10 pontos előnnyel fordult.  a befejezés előtt. A küzdelmes harmadik negyedben tartotta 10 pont körüli előnyét a PEAC, a szakasz csattanója Reid triplája volt, a záró szakasz előtt megnyugtatónak mondható, 13 pontos előnye volt a magyar csapatnak.

A befejező negyed elején két gyors kosárral 10 ponton belülre kerültek a horvátok- Raksányi dobott ekkor egy fontos triplát volt csapata kosarába. A zágrábiak Ivankovic vezetésével hosszú hajrát nyitottak. Az utolsó percben 4 pontra feljött a horvát csapat, de a végén  PEAC játékosai 4-ből 3 büntetőt bedobtak, így nyertek és megszerezték a bronzérmet a Közép-európai Ligában.

PEAC: Szűcs, Raksányi 8/3, Jovanovics 14/9, Nagy-Bujdosó 8, Bishop 2. Cs: Reid 17/3, Nagy D., Kublina 13/12, Demeter, Kiss 2,

A Novi Zagreb legjobb dobói: Ivakovic 24, Ivezic 12.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus