Bronzérmes lett a tavalyi bajnok

Bár a Diósgyőr kezdett jobban, Fegyverneky Zsófia és Tianna Hawkins vezérletével fokozatosan ellenfele fölé kerekedett a Sopron, s megnyerte a bronzcsata második meccsét s ezzel megszerezte a harmadik helyet

Uniqa Euroleasing Sopron - Aliunvent DVTK Miskolc 75-66  (21-21, 20-14, 21-18, 13-13)

A Diósgyőr egy Tobin vezette 8-2-es rohammal jelezte: szeretne javítani azok után, hogy legutóbbi 3 meccset elvesztette - a két elődöntőt és az első bronzmeccset - ráadásul kettőt ezek közül saját közönségük előtt. A soproniak nem sokkal a negyed közepe előtt kezdtek magukhoz térni, s a kosarakban gazdag negyed hajrájában elsősorban a Simon-Hawkins duó eredményességére alapozva utolérték ellenfelüket. Lendületben maradt a Sopron, a második negyed Fegyverneky 5 pontjával kezdődött. A DVTK azonban nem tört meg, a negyed közepén visszavette a vezetést. A félidő hajrája Tobin és Fegyverneky dobópárbaját hozta. A végén, Hawkins is megrázta magát, a félidő egy 9-2-es hazai rohammal és 6 pontos Uniqa-vezetéssel zárult.

Szünet után gyorsan döntésre akarta vinni a dolgot a Sopron, amely a negyed első felét 12-4-re nyerve megnyugtató előnyre tett szert. Bálint vezérletével próbált visszakapaszkodni a Diósgyőr, amely, 53-39-es hazai vezetés után egy 11-2-es futással 5 pontra feljöttek, Poleneknek vissza kellett hozni csapata legjobbjait, akik 9 pontosra növelték a hazai előnyt a negyed végére. A záró szakasz elején tartotta 10 pont körüli előnyét a hazai csapat, a végén pedig a Diósgyőr érezte, hogy nem tud közelebb kerülni a Sopronhoz, beletörődött a vereségbe. A végén ugyan 10 ponton belülre kerültek a vendégek, de nyerni nem volt esélyük.

Sopron: Ciglar 5, Fegyverneky 25/3 , Simon 9/3, Hawkins 25/3, Krnjics 4. Cs: Zsovár, Sztankovics 7, Tetemondová, Weninger, Licskai, Böröndy V.
Diósgyőr: Bukovszki 2, Czank 3, Raven 12/6, Jansone 14/3, Tobin 20. Cs: Bálint 6, Horváth B. 2, Sverrisdottir 4, Dubei 1, Vincze 2, Szabó P.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus