Búcsúként könnyed győzelem Ausztria ellen

A szombatinál szorosabb meccsen nyert Farkas Sándor csapata, melynél kitört a vakáció. A szövetségi kapitány szeretne több összetartási lehetőséget.

Magyarország-Ausztria 76-61 (25-18, 15-14, 15-11, 20-18)
Vezette: Kapitány, Farkas G., Söjtöry.

Magyarország: Czank 11/3, Honti 6, Laklóth 3/3, Vajda 13/6, Horti 14.
Csere:  Varga 6, Mansaré 2, Ruják 3, Sarok 8, Őri 1, Rasheed 4, Bálint -, Zele 4.
Szövetségi kapitány: Farkas Sándor.

Ausztria:  Koizar 17/6, Takács 2, Plank 12, Schicher 6, Jurhar 2.
Csere: Kampitsch 2, Bachler 2, Köppl 7/3, Pöcksteiner -, Kadensky 3, Fuchs-Robetin 2, DeLeeuw 6.
Szövetségi kapitány: Mike Kress.

Az osztrákok kezdtek lendületesebben, Laklóth 0-6 után egy triplával indította meg a magyar csapatot, és a 3. perc végén már nálunk volt az előny. Ugyanakkor nyilvánvalóvá vált, hogy a kényelmes kosarazgatás nem lesz elég. A szomszédok kintről bentről jól dobtak és tartották a lépést, sőt vezettek (6. perc: 12-16). Az elsődleges feladat a gyors támadásaik megállítása volt. Ezt a negyed utolsó perceire már sikerült, és az egyenlítés (16-16) után lendületet is kaptak a hazaiak. A második negyedet már nagyobb iramban kezdték a magyarok, de az elemi hibák miatt hamar magukra húzták ellenfelüket. Palánk alól próbálkoztak legtöbbet, de ebben a negyedben 13 kétpontos kísérletükből csak három sikerült (15. perc: 29-28). És ami a legijesztőbb volt, akárcsak szombaton, ezen a mérkőzésen is több mint kétszer annyi lepattanót szedtek a kis csapatok Európa-bajnokságára készülő osztrákok, mint a jövő júniusban majd a kontinens elitjében szerencsét próbáló magyarok. A nagyszünetre azért sikerült nyolc pontra feltornázni az előnyt (20. perc: 41-32).

A második félidőben  sokkal szervezettebb volt a védekezése a magyar együttesnek, ennek köszönhetően egyre jobbak kirajzolódtak az erőviszonyok. A 27. percben már 20 pont volt a két csapat között (55-35). De nem volt éppen diadalmenet a folytatás. A nem éppen magas, ám  nagyon fürge -  és vajkézzel dobó - osztrákok a harmadik negyed végére 12 pontra felzárkóztak (55-43). Csak Vajda, majd  Czank hárompontosa mentette meg a csapatot attól, hogy ne kerüljenek tízen belülre. De persze a győzelmet nem fenyegette veszély.

Farkas Sándor: – Nagyon hosszú hat hét van mögöttünk. Mindenki nagyon várta a végét, és ez rányomta a bélyegét a mérkőzésre. Szeretném, ha a magyar bajnokság és az Európa Kupa mellett találnánk módot arra, hogy havonta kétnapos összetartás legyen, amelyre legalább a közeli országokban légióskodók is csatlakozhatnának. Nagy szükség lenne erre a közvetlen Eb-felkészülést megelőzően is.

Fotó, forrás: mkosz.hu, vaol.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus