Csodát tett a Sopron

Szédületes mérkőzésen, szlovák játékosa, Katarina Tetemondová remeklése révén 3 nappal a kimerítő törökországi Euroliga-meccs után legyőzte az Uniqa Euroleasing a szlovák bajnok kassai együttest, amely - nem mellesleg - az Euroliga előző kiírásában a 4. helyen zárt, s ebben az évadban eddig sem a Közép-európai, sem pedig az Euroligában nem talált kegyőzőre. A Diósgyőr az Euroligában szereplő zágrábi csapat otthonában jól tartotta magát, de vérbeli center nélkül alulmaradt.

Női Közép-európai Liga

Uniqa Euroleasing Sopron - Good Angels Kosice 70-66  (23-18, 4.16, 20-17, 23-15)

A meccs elején úgy tűnt, a soproniakból semmit nem vett ki a törökországi Euroliga mérkőzés. Repülőrajtot vett az Uniqa, Temetendová triplája egy 7-0-s hazai rajt kezdetét jelentette.  Az Abdi által dobott első kassai kosár sem törte meg a soproniak lendületét, Faris vezetésével 14-4-re elhúztak, magyarán úgy kezdett a Sopron, ahogy hét közben Isztambulban azzal a káprázatos hajrával befejezte. A szakasz második felében már be-becsúsuztak hibák, s a kassaiak, tapasztalt fehérorosz centerük, Leucsanka eredményessége révén felzárkóztak.

Az Euroliga-sorozat eddigi legeredményesebb játékosa, Pierson a második negyed elején szerezte meg első kosarát, amelyre Licskai felelt, s Bálintová hármasa után ismét a fiatal soproni center villant. 27-23 után azonban egy újabb, az egy héttel ezelőtti, Cegléd elleni meccshez hasonló leblokkolás, hosszú rövidzárlat következett. A kassaiak pedig ezt könyörtelenül kihasználták, s a félidő utolsó csaknem 7 percét 11-0-ra nyerve fordítottak, miközben támadásban soproni részről egymást érték az eladott labdák, kihagyott dobások.

Bár a második félidő elején Kupciková triplájával 10 pontosra nőtt az Uniqa hátránya, volt tartás a soproniakban. Tetemendová újabb triplát dobott, majd Zsovár is, s e két távoli találat egy 11-3-as soproni roham része volt, amellyel 2-re felzárkózott a magyar bajnok. Ekkor mutatta meg azonban igazi tudását Pierson, zsinórban 6 pontot szerezve.

A záró szakaszt Zsovár és Hawkins triplájával, valamint Faris kosár plusz büntetős játékával egy 9-3-as futással kezdte az Uniqa és hosszú idő után visszaszerezte a vezetést. Sőt, Krnjics kosara után már 4 pont volt a hazai előny.

Ekkor azonban Leucsanka vezérletével egy 7-0-lal fordított a kassai csapat. Izgalmasan alakult a végjáték, kőkemény harc folyt a pályán, kevés kosárral. A soproni színekben eddig legjobb meccsét játszó Tetemondová újabb triplájával egyenlített a Sopron. Utána ugyan újra a kassai csapat szerzett vezetést, de Tetemendová újabb triplája, majd Hawkins két büntetője a bravúros diadalt jelentette Igor Polenek együttesének - amelyhez Fegyverneky Zsófia 11 gólpasszal járult hozzá. A Közép-európai Liga veretlenségüktől megfosztott kassaiak magyar válogatott centere, Krivacsevics Tijana 13 percet játszott, 7 ponttal, 1-1 lepattanóval és gólpasszal, valamint 2 szerzett labdával zárt.

Sopron: Fegyverneky 8/3, Faris 12/3, Tetemondová 17/15, Hawkins 13/3, Krnjics 6. Cs: Simon, Zsovár 8/6, Licskai 4, Sztankovics 2.

A Kassa legjobb dobói: Leucsanka 18, Pierson 13, Abdi 10.

 


Novi Zagreb - Aluinvest DVTK Miskolc 72-65 (24-22, 15.16, 16-10, 17-17)

Igazi ötös center, azaz Tobin és Vincze nélkül állt fel, mégis jól kezdett az Euroliga-szereplő zágrábi együttes otthonában a Diósgyőr, hiszen Jansone triplájára majd duplájára alapozva 2 és fél perc elteltével 7-4-re vezetett. A szakasz közepe a horvátoké volt, akik egy 10-2-es futást mutattak be. Fordulatos volt az első negyed, Dubei és Serrisdottir villanásaival villanásnyi időre visszaszerezte a vezetést a Diósgyőr. A negyed vége előtt 3 másodperccel Komplet a hazaiakat juttatta előnyhöz.

A második szakasz 4 diósgyőri ponttal kezdődött. Továbbra is fej-fej mellett, váltott vezetéssel haladt a két csapat. A félidő végén Dabovics triplája volt a csattanó, ezzel fordított s fordulhatott 1 pontos előnnyel a Zágráb.

Szünet után is tartotta a lépést ellenfelével a Diósgyőr, a 28. perc elején azonban 45-45 után - jórészt büntetőkből, amelyek közül 2 egy technikaiért járt - egy 8-0-s rohammal megléptek a hazaiak.

A befejező negyed elején gyorsan 10 pont fölé nőtt a zágrábi együttes előnye, majd Dabovics bedobott két triplát, s ezzel behozhatatlan előnyt szerzett. A végjátékban a magyar csapat azért megmutatta, hogy van tartása, hiszen egy 11-3-as hajrával 10 ponton belülre került. amely 28 percen át remekül tartotta magát.

A zágrábiaknál Raksányi Krisztina a jó hétközi Euroliga játéka után 10 percet kapott, 4 büntetőjéből 3-at bedobott, s volt 1 gólpassza.

Diósgyőr: Horváth B.,  Czank 13, Raven 7, Bálint 9, Jansone 11/3, Cs: Dubei, Sverrisdottir 13, Szabó 4.

A Zágráb legjobb dobói: Dabovics 22/12, Ivankovic 12, Komplet 9/3.


A Pöstyén 68-56-ra verte a Somorját, az összecsapáson Bozóki Bettina a somorjaiak válogatott játékosa 17 és fél percet játszott, 3/5-ös dupla mutatóval 6 pontot dobott, s emellett volt még 3 lepattanója, valamint 1-1 eladott labdája és blokkja.

Fotó: Tóth Zsombor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus