Diósgyőrben komolyan gondolták, hogy csakis a győzelem elfogadható

Az Európa Kupában az elejétől uralva a meccset győzött hatalmas különbséggel a Diósgyőr a vendég flamand alakulat ellen. Mezőnyből pontosabban dobott a hazai csapat, jóval több lepattanót szedett, emellett Raven személyében olyan játékost tudott a soraiban, aki tarthatatlannak bizonyult a Lotto számára.

Európa Kupa, 2. forduló
2013. november 13. Diósgyőr

Aluinvent DVTK Miskolc - Lotto Young Cats 106-60 (27-13, 22-17, 31-14, 26-16)

DVTK: Czank 10, Raven 26, Bálint 2, Jansome 12, Tobin 14.

Cs: Horváth 7/3, Sverrisdóttir 18/6, Dubei 5, Szabó B., Szabó P. 6, Vincze 4, Bukovszki 2,  Vezetőedző: Peresztegi-Nagy Ákos.

Lotto: De Baets 2, Rosseel 22/15, Leemans 6/3, Hendrickx 16, Mpoyi 3.

Cs: Verelst 3/3, De Vliegher 2, Goyvaerts, Nauwelaers, Geldof 6. Vezetőedző: Arvid Diels.

Kipontozódott:

STATISZTIKA (Katt rá!)

Peresztegi-Nagy Ákos: - Sikerült a mi akaratunkat érvényesíteni, jó védekezéssel sok lepattanóval, szerzett labdával játszottunk. Az ellenfél ötös játékosa (Rosseel - a szerk.) extra hármasokat dobott, de amúgy a játékunk ritmusával elégedett vagyok. Bízom benne, hogy ezen az úton nem állunk meg. Hétvégén azért keményebb meccsünk lesz, de nekünk elvileg nem Zágrábban kell nyernünk, a még fontosabb meccs az azutáni héten a Wasserburg elleni lesz. Ha ebben a szellemben tudunk ellenük is kosarazni, akkor bízom benne, hogy nem lesz gond.

Diósgyőrben kiadták a parancsot önmaguknak: most győzni kell! Az első csoportmeccsen Franciaországban kikapó DVTK-nak ugyanis saját pályáján be kellett gyűjtenie a sikert a csak belga játékosokra építő "fiatal macskák" ellen. A flamand gárdáról érdemes tudni, hogy úgy rakták össze az európai porondra (otthon nem szerepel bajnokságban), és csak néhány húsz éven felüli kosarasa van, igaz, az ifjú tehetségek sorát felvonultató gárda korosztályos és felnőtt válogatottakkal van tele - ám légiósok nélkül vívja mérkőzéseit.

A találkozó első perceiben még volt huzavona a két egylet között, ám a DVTK tett róla, hogy hamar éreztesse vetélytársával: itt ma csak a magyar alakulat nyerhet. Czank vezetésével már 15-4-re is vezetett a Diósgyőr, ám innen még sikerült közelebb kerülnie a vendégeknek - a negyedet ettől függetlenül simán behúzta a vendéglátó.

Pályára kerültek a fiatalok is a Diósgyőrben, ám a különbség tovább nőtt. Raven saját maga 10. pontjával már megvolt a közte 20 (45-25), s ez előrevetítette, hogy kezd zsebben lenni a meccs.

A folytatásban Jansone is egyre inkább elkapta a fonalat, és a DVTK menetelt a hatalmas különbségű siker felé. Ezt azért nem vártuk, miután az első fordulóban azt regisztrálhattuk, hogy a belgák szoros meccset játszottak a németekkel, míg a DVTK-nak volt hová javulnia a francia kirándulás után.

Raven már pihenhetett egyre többet, az izlandi Sverrisdóttir ugyanakkor szintén belelendült (Tobin meg már előtte is hatékonyan kosarazott), így a negyedik negyed elején már öt kosarasa is 10 pont fölé jutott a DVTK-nak. Sem a vendégek időkérése, sem más praktika nem segített, olyan fölényben volt a palánkok alatt a hazai gárda, illetve olyan sok eladott labdába hajszolta bele ellenfelét.

A végén azért hajtott Peresztegi-Nagy Ákos együttese, hogy minden pályára lépő betaláljon. Ez nem sikerült, de a 100 pont feletti teljesítmény igen (Raven szerezte a századikat).

Gyakorlatilag a vártnál is simábban, óriási fölényben játszva nyert a Diósgyőr az Európa Kupában, s ezzel jelenleg 1 győzelemmel és 1 vereséggel áll az E jelű csoportban.

Szép volt, lányok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus