Drámai küzdelemben PINKK-diadal Sopronban

Hiába hagyta állva a meccs elején a Közép-Európa-Ligában a Sopron a PINKK csapatát, hihetetlen izgalmas végjátékban Fegyverneky, illetve Iványi pontpárbajában egyetlen ponttal a vendégcsapat győzött.

Uniqa Euroleasing Sopron - PINKK Pécsi 424 59-60 (15-10, 18-20, 12-16, 14-14)


A két, a napokban a bajnok és kupagyőztes soproni együtteshez csatlakozó amerikai kosaras, Kelly Faris és Tianna Hawkins nem kezdett a hazaiaknál, viszont "Zsovi", azaz Zsovár Orsolya és három Zsófi - Fegyverneky, Licskai és Simon - volt a kezdőben. Hármójuk egyike, Fegyverneky szerezte meg a vezetést a hazaiaknak, az első kosárra közel 2 és fél percet kellett várni. Ez aztán nagy lökést adott a hazaiak klasszisának, a 3. perc végén akár az is állhatott volna az eredményjelzőn: Fegyverneky-PINKK 6-0.

Több mint 4 perc elteltével Adamecz Lilla révén szerezte első pontjait a vendég együttes, ám a hazai henger tovább "tarolt"... Fegyverneky mellé Krnjics is beszállt a pontszerzésbe, s 6 és fél perc elteltével már 13-2-t mutatott a tábla. A negyed vége a vendégeké volt, Kováts és Ajdukovics villanásaival a támadásban "leülő" Sopronnal szemben egy 8-2-es rohammal feljöttek. Érdekesség, hogy a Sopronnál csak kezdő, a PINKK részéről pedig csak cserejátékosok szereztek pontot a nyitó negyedben.

A második negyed elején aztán rögtön jött 3 pont is a hazai padról, Tetemondová jelezte érkezését egy triplával. Krnjics újra betalált, a túloldalon pedig jött egy tripla Rujáktól. A PINKK Tomlinson révén próbálta tartani a lépést a Sopronnal. Bár Tetemondová újabb hármast dobott, a szakasz közepén újra Ajdukovics villogott, Sarok triplája után pedig 1 pontra zsugorodott a Sopron előnye. Szlovákok sziporkáztak a félidő végén, Minciková első duplájára Tetemondová a harmadik hármasával felelt, majd Fegyverneky megkapta a 3. hibáját. Szünetben 3-mal "ment" a bajnok.

Fegyverneky és Tomlinson váltott kosarat a második félidő kezdetén.  A PINKK az Ajdukovics-Tomlinson duó vezérletével egy 7-0-s rohamot bemutatva fordított. A szakasz közepén Zsovár egy 4 és fél perces hazai kosárcsendet tört meg. Váltott vezetéssel haladtak a felek, Tetemondová duplájára Iványi hármassal felelt. A 28. perc elején Kováts triplája után 5 ponttal vezetett a PINKK. Simon kosár plusz büntetős játékkal a negyed utolsó pillanatában 1 pontra csökkentette csapata hátrányát.

A küzdelmesen induló záró szakaszban két és fél perc telt el pont nélkül, ekkor Fegyverneky révén a hazaiak visszaszerezték a vezetést. Simon kétszer is villant, a PINKK öt és fél perc elteltével szerezte első kosarát a záró szakaszban, Ajdukovics révén. Ez jókora lökést adott a vendégeknek, Iványi majd Sarok is beemelt egy-egy hármast, így a 38. percben ismét a PINKK-nél volt az előny. A végjátékban ismét Fegyverneky lépett elő főszereplővé, két remek kosarával visszaszerezte a vezetést a Sopron. A PINKK 8 másodperccel a vége előtt Iványi büntetőivel visszaszerezte a vezetést. A Sopron a győzelemért támadhatott, Fegyverneky 1 másodperccel a vége előtt betalált, de a PINKK időkérése után Iványi a dudaszó pillanatában megszerezte a vendégek győztes kosarát.

Sopron: Fegyverneky 22, Simon 8, Zsovár 2, Licskai, Krnjics 13. Cs: Weninger, Hawkins, Tetemondová 12/9, Sztankovics 2.

PINKK: Minciková 4, Ruják 3/3, Sinclair 3, Őri, Tomlinson 10. Cs: Iványi 10/6, Kováts 7/3, Ajdukovics 15, Adamecz 2, Sarok 6/6

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus