DVTK-siker és 51 pontos CEKK-vereség

Egyik magyar csapat sem kezdte kimagaslóan jól aktuális mérkőzését, de a házigazda Diósgyőr nagyon jó és küzdős második félidei teljesítményének köszönhetően szép győzelmet aratott a szlovákiai Igló csapata felett, míg a vendégként megjelent Cegléd hatalmas pofonba szaladt bele a szintén szlovákiai Kassa ellen.

Közép-Európai Liga, 9. forduló, Diósgyőr
Aluinvent-DVTK – Spisska Nova Ves 80-69 (18-21, 16-14, 22-20, 24-14)

A Diósgyőr színeiben játszó Tobin szerezte a mérkőzés első dupláját, amire Whitcomb triplával felet. A negyed első fele egészen kiegyenlített játékot hozott, mutatta ezt, hogy négy percnyi játék után 6-6-os állást mutatott az eredményjelző, amolyan puhatolózó játék folyt a pályán. Kezdeményező inkább a magyar csapat volt, a szlovák együttes viszont inkább személyi hibákkal vétette magát észre hiszen Raven és Czank is a vonalra állhatott egy perc leforgása alatt. Ezután viszont némileg fordult a kocka. A támadólepattanók több esetben az Igló játékosai kezébe hullottak, amivel öt pontos előnyhöz jutottak. Jött is a DVTK időkérése, de nem sokat segített, mert a miskolciak az ezt követő négy perc alatt egyetlen kosarat sem dobtak. Végül Tobin büntetői zárták az első tíz percet, így az állás 18-21-re alakult.

A második játékrész első pillanataiban még Raven visszatett egy ziccert, utána viszont repülőrajtot vett az Igló és zsinórban szerzett hét pontjával lélegzetvételnyi előnyre tett szert. És bizony a szlovák legénység elérkezett a tíz pontos különbséghez, amivel ismét időt kellett kérnie a DVTK edzőjének. Dubei tempója faragott némileg a hátrányból, majd Jansone is bemutatott egy hasonló produkciót, így látótávolságra jött vissza a piros-fehér mezes magyar csapat. Úgy tűnt, időben eszméltek, hiszen még mindig volt hátra öt perc a második etapból. Felfrissült ugyan a miskolci támadójáték, de frissült a szlovák védekezés is, így szorongatott ugyan Peresztegi-Nagy Ákos csapata, de egál körüli eredményt nem tudott kivívni. Egy perccel a nagyszünetet jelző sípszó előtt viszont eljött a pont, amikor 34-35-re feljött a DVTK, ezt leginkább a jó csapatvédekezésének köszönhette. Menetrend szerint jött a vendégek időkérése, de elügyetlenkedték a fontos labdát. A végén még Bálintnak és Czanknak is lett volna esélye a vezetést megszerezni, de mindkettőjük tempódobása célt tévesztett, így maradt az egy pontos vendég vezetés (34-35).

Tobin szerezte meg 14. pontját, ezzel a vezetést is a borsodi legénységnek. Erre nem kevesebbet mint hozzávetőlegesen 15 játékpercet és egy nagyszünetet kellett várni. Ezután hosszú percekig nem esett kosár, majd ébredtek a vendég szlovákok és gyorsan hintettek nyolc pontot, amire hét magyar egység volt a válasz. Igazán változatosra sikerült ez a felvonás mindkét csapat részéről, mert egyik gárda sem tudott nagy előny kialakítani magának, és inkább a hazai DVTK dominált ezekben a pillanatokban, igaz csak néhány pontos differencia volt a két alakulat között. Maradt is a küzdelmes játék egészen a végső másodpercekig, egy pontot megtartott a Peresztegi-csapat küzdeni akarásának köszönhetően, ezzel teljesen nyílt maradt a találkozó (56-55).

Remekül folytatódott az utolsó felvonás diósgyőri szempontból. Bálint triplája, majd Vincze két pontja adott okot az örömre, amivel nyolc pontos előnyt mutatott az eredményjelző, hat perc volt ekkor még hátra a találkozóból. Szépen lassan a mérkőzés vége felé érve abszolút átrendeződtek az erőviszonyok, és az első félidőben látott Igló-dominanciát átvette a Diósgyőr uralma. Három perccel a lefújás előtt 11 pontos előnyben jártak a piros-fehér házigazdák, ami teljes megnyugvást ugyan még mindig nem jelentett, de fáradni látszottak a vendégek is, így biztatónak tűnt a különbség. A játék képe már nem sokat változott, így második félidei jó teljesítményének köszönhetően megérdemelten nyert a DVTK (80-69).

Aluinvent-DVTK: Raven 21/3, Czank 2, Bálint 18/9, Tobin 22, Jansone 2
Csere: Horváth 7, Bukovszki 2, Szabó -, Vincze2 , Dubei 4.

Spisska Nova Ves: Slimakova 17/9, Paulsuna -, Surkusa 3, O'Rourke 11/3, Whitcomb 26/12.
Csere: Mackulinova 3/3, Holmqvist 9, Zatloukalova -.

Kipontozódott: O'Rourke, Palusna.

 

Közép-Európai Liga, 9. forduló, Kassa
Good Angels Kosice  – Ceglédi EKK 91-40 (20-8, 29-5, 23-9, 19-18)

Igen csak gólcsendben kezdődött a Cegléd kassai vendégszereplése, hiszen három percnyi játék után kizárólag két pontot mutatott a kassai eredményjelző, ami a vendégek neve mellett volt olvasható. Erre persze a szlovák csapat sem lehetett büszke, így megtoldotta ezt még egy két pontot érő ziccerrel, míg Frieson volt eredményes tempódobásból ceglédi oldalon. A negyed közepére hét pontosra nőtt a Kassa előnye, de ekkor is még csak kilenc szerzett egységet számlálhattak a Cegléd két pontjával szemben. Magyar szempotból nem hogy nem javult, de rosszabb lett a helyzet. A kilencedik percben 14 pontos előnyt szerzett a házigazda - bár messze volt még a vége, sok jót nem sejtett a találkozó első negyede. Orbán két büntetőjével faragott ugyan a hátrányon, de még így is maradt 12 pont, ami ledolgozásra várt (20-8).

Hat pont. Ezzel kezdte menetelését a hazai gárda, míg a kék-fehér mezes Cegléd nem tudott érdemben hozzászólni az első kétperces szünet után. Nem is tudtak mit kezdeni a borzasztó erős szlovák védekezéssel, így az eddigi különbség csak hízott. És rövidesen el is dőlt, hiszen innentől kezdve hatalmas különbség mutatkozott meg a csapatok között, amihez földöntúli erő kellett volna ceglédi részről akár csak egy szoros eredmény kivívásához is. Nem is lett más az eredmény, mint kiadós vereség (91-40).

Good Angels Kosice: Balintova 5/3, Leuchanka 12, Kupcikova 4, Mathies 4, Pierson 19.
Csere: Abdi 14, Kissova 2, Hruscakova 8, Pindrochova 7/3, Krivacevic 11, Zietara 5.

Ceglédi EKK: Mányoki 9/3, Skobel 9, Kobolak 10, D. Filipowicz -, Frieson 4.
Csere: Orbán 6, Szabó -, Serban 2.

Kipontozódott: Frieson.

Fotó (1): dksk.hu
Fotó (2): gwizdek24.se.pl

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus