Egy félidőn át bírta a KSC

Mindenszentek napján az éllovas PINKK-Pécsi 424 csapata érkezett tolna megyébe, ahol sérülésekkel sújtott Atomerőmű KSC Szekszárd skalpját igyekezett begyűjteni. Az első félidőben még kifejezetten jól tartották magukat a hazaiak, 20 perc játék után viszont bedarálta ellenfelét az idén is bajnoki címre áhítozó pécsi csapat.

Atomerőmű KSC Szekszárd-PINKK-Pécsi 424 55-91 (18-21, 16-25, 6-28, 15-19)

Atomerőmű KSC Szekszárd: Tamis D. 3/3, Simon 4, Némedi, Lénárt 2, Süle 2, Scekic 6/3, Stjepanovic 9, Theodorán 10, Fejes 5/3, Studer 12/3.

PINKK-Pécsi 424: Key 9/3, Faulkner 3, Domokos 1, Adamecz 4, Nagy D. 7, Őri 8/3, Katona, Sánta 2, Ruják  12/6, Stewart 28, Putina 10, Sarok 7/3.

Nem kezdett megilletődötten a hazai pályán játszó szekszárdi csapat, bár az első negyed utolsó perceire már nyolcpontos előnyt harcolt ki magának a baranyai ellenfél. Stewart lendült bele, majd Őri is összeszorgoskodott hat pontot néhány perc leforgása alatt. Egy jól irányzott hárompontossal Tamis Dorottya lopta közelebb övéit, ezzel alakult ki az első játékrész eredménye: 18-21.

A második tíz perc viszonylag visszofogottabban indult, egyik fél sem talált fogást a másikon. Kihagyott helyzetek, személyi hibák tarkították a látottakat, mígnem Nagy Dorottya büntetői megtörték a percekig tartó gólcsendet. A hazai KSC nem is hagyta szó nélkül, Stjepanovic másolta le kolléganője mozdulatait, és szintén büntetőből szépített. Keményen küzdött a házigazda, volt, hogy csak három pontra volt leszakadva magasabbra taksált ellenfelétől, ennek ellenére a PINKK mindig robbantott egy-egy jól irányzott támadást, és ha nem is utcahosszal vezetett, de tisztes távolban tartotta Studeréket. Nemhogy nem tört meg a pécsi agresszivitás, de rákapcsoltak Őriék, így 12 pontos előnnyel vonulhattak a nagyszünetre: 34-46.

10-0-ás rohanással kezdett a vendég együttes, öt perc kellett mire Magyar Gergely tanítványai pontot szereztek, de ekkor már 20 egységnyi különbség is volt a két fél közt. A harmadik etap végére el is dőlni látszott minden kérdés, a sérülésekkel tizedelt kék-fehér mezes KSC mindent megpróbált, mégis fejet kellett hajtania erősebb és egészségesebb riválisa előtt. Az eredmény tükrében mindkét csapat minden játékosa pályára kerülhetett hosszabb-rövidebb időre: 55-91.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus