Egy félidőn át bírta a Szekszárd

Nem indult jól a Szekszárd budapesti fellépése, mivel a kék-fehér együttes már a rajtnál beragadt. Ebből még vissza tudott ugyan jönni, sőt, még egyenlítési lehetőségei is voltak, de a hazai közönség előtt játszó Vasas egy percre sem engedte ki kezéből az irányítást, így megérdemelt győzelmet aratott.

MKB Euroleasing Vasas - KSC- Szekszárd 78-66 (17-14, 23-20, 21-11, 16-11)

A hazai pályán játszó Vasas kapta el jobban a fonalat, három perc játék után négy egységgel indított a Barnai-Pál páros, míg a vendég Szekszárd neve mellet nulla pont állt. Az első öt perc rövidzárlata után némileg felébredtek a KSC játékosai, és negyed végére szépen belemelegedtek a játékba, az utolsó másodpercekben még az egyenlítésre is volt esély, de a hazaiak Szabó középtávolijának köszönhetően megtartottak három pontnyi fórt (17-14).

Ami már érződött a levegőben, az meg is történt, egyenlített a kék-fehér mezes Szekszárd, mégpedig Zele hárompontosa volt halálpontos. A budapestiek sem maradtak az öltözőben, egymás után hét pontot rámoltak be az ellen gyűrűjébe, ezzel három egységnyi előnyben maradva. 15 percig szoros is volt az állás, ám az utolsó momentumokra ismét kiengedtek a vendégek, ezért ha nem is hatalmas különbséggel, de előnnyel ment nagyszünetre a Vasas (41-34).

Nem kezdődött olyan nagy iramban a második játékrész. Egyik csapat sem maradt adós a pontokkal és a játék képe sem változott sokat, így továbbra is a hazaiak dominanciája érvényesült. A erődemonstráció tovább folytatódott, hiszen a 30. percben már 17 pontos különbséget mutatott az eredményjelző (62-45).

Tamis triplája kozmetikázott némileg az eredményen az utolsó negyed elején, de még  bőven volt mit ledolgozni. Nem is sikerült, hiába iparkodott a tolnai együttes, vereséggel kellett távoznia Budapestről (78-66).

MKB Euroleasing Vasas: Gocsmann, Határ 18, Aho 6, Szabó 8, Süle 11/6, Müller 2, Fejes 11/3, Pál 12, Bajnóczi 3/3, Barnai 7.

KSC-Szekszárd: Dusanic 11/3, Tamis 8/6, Kalocsai 4, Simon 3, Scekic 12/6, Zele 8/3, Studer Zs. 6/3, Hajdú 4, Studer Á. 2, Kovalcsik 8.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus