Egy félidőt bírt az MTK Sopronban

Az első negyedben jó ideig vezetett, s a másodikban is tartotta a lépést a Sopronnal az MTK, szünet után azonban "robbantott" és biztosan nyert az Uniqa.

Uniqa Euroleasing Sopron - MTK Budapest 97-73 (21-17, 25-19, 29-15, 22-24)

Két soproni nevelésű (Böröndy Vivien, Orbán Katina) és még egy korábban Sopronban kosarazó (Semsei Barbara) játékossal a soraiban érkezett az MTK az MKB Arénába.

Nehezen született meg a 2015-ös év első felnőtt kosara az MKB Arénában. Közel 2 perc elteltével Semsei a vendégeknek szerzett vezetést, majd Túróczi jelentkezett kosár plusz büntetős akcióval. A hazaiak első találatára közel 3 percet kellett várni, ezt McBride szerezte betörésből. Az 5 perc alatt 7 pontot szerző Túróczi vezérletével továbbra is a vendégek vezettek, a Sopront Sztankovics próbálta versenyben tartani. A negyed hajrájában pörögtek föl a hazaiak, akik 13-10-es MTK vezetés után egy 11-2-es rohammal fordítottak.

Lendületben maradt az Uniqa, amely Crvendakics és Zsovár révén két triplával kezdte a második negyedet, 10 pontra nőtt a különbség. Barnai villanásaival próbált "kapaszkodni" az MTK, majd Csupics mester négyes cserét "húzott", de utána nyilván bosszantotta, hogy Weninger elrontott büntetője után a legkisebb, Ciglar szedte le a lepattanót. Szívósan harcolt, küzdött, helyenként Medgyessy vezérletével kimondottan ügyesen is kosarazott az MTK, a hazaiak játékába pedig sok hiba csúszott, de Sztankovics kosaraival tartották 5 és 10 pont közötti előnyüket. A félidő hajrájában Polenek hármat cserélt, a Sopron pedig 10 pontos előnnyel térhetett pihenőre.

Medgyessy triplájára McBride felelt kettessel a második félidő nyitásaként. Simon vette vállaira a Sopront, kosár plusz büntetős játékkal, majd triplával. Zsinórban 10 Uniqa pont maradt válasz nélkül, felpörgött a hazaiak játéka, lendületüket időkéréssel próbálta megtörni Csupics. Kevés sikerrel, a negyed közepén 20 pont fölé nőtt a 46-39-es vezetése után Simon vezérletével egy lehengerlő 23-2-es rohamot bemutató Uniqa előnye. Ezzel eldőlt a meccs, a záró szakasz védekezés nélküli dobópárbajt hozott.

Sopron: Hartley 11, McBride 10, Simon 8/3, Kuttor, Sztankovics 21. Cs: Crvendakics 14/6, Krnjics 14, Weninger 3, Ciglar 7, Zsovár 7/3, Licskai 2. Edző: Igor Polenek.

MTK: Medgyessy 9/3, Orbán 4, Semsei 12, Túróczi 14, Barnai 6. Cs: Orsó 6, Szabó V., Böröndy V. 10, Zsilinszky 2, Baksa 8, Suppán. Edző: Sztevan Csupics.

Igor Polenek: - A támadójátékkal elégedett lehetek, a védekezéssel kevésbé, különösen a negyedik negyedben kapott huszonnégy pont sok. Zalaegerszegen jóval határozottabban kell majd védekezni. Ahhoz képest viszont, hogy régóta nem játszottunk meccset, s amerikai játékosaink nemrég jöttek vissza, egész jól mozgott a csapat.

Stevan Csupics: - Szünet után kiderült, hogy nincs egy szinten a két csapat, de főleg az első félidőben, úgy érzem, egészen jól játszottunk. Sok sikert kívánok a Sopronnak és szerb kollégámnak.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus