Egy lépésre az aranytól a Sopron

A második negyed végén bemutatott 13-0-s rohamával elhúzott a Diósgyőrtől a Sopron. Szünet után többször is igen szorossá tette a meccset a DVTK, de fordítani nem tudott, s a végén a büntetőket jól dobó Sopron megnyerte a meccset és 2-1-re vezet a döntőben, egyetlen győzelemre van a bajnokság megnyerésétől.

Uniqa Euroleasing Sopron - DVTK Aluinvent Miskolc 75-67 (16-20, 27-14, 16-15, 16-18)

Zsúfolásig megtelt a döntő harmadik meccsére az MKB Aréna, Miskolcról is sok szurkoló utazott el az ország másik végébe. Első támadásait mindkét csapat elrontotta, közel másfél perc elteltével Krivacsevics révén a Sopron szerzett vezetést. Újabb másfél perc elteltével magas játékosai, Krivacsevics s Krnjics eredményessége révén 8-2-re vezetett a Sopron. Rasheed két duplájára, valamint triplájára építve - Szécsi is dobott egy hármast - egy 10-0-s rohamot mutatott be, s a negyed közepén már vezetett a vendég együttes. A szakasz második felében egymás hibáiból éltek a csapatok, Bishop, az előző meccs hőse például erőlködött, majd a káprázatosan kezdő Rasheed mutatott be 4 pontos akciót: triplájánál szabálytalankodtak ellene, s a bónusz büntetőt is értékesítette. Hosszabb idő után Gaucher talált be hazai részről, de továbbra is az Uniqa futott az eredmény és a Diósgyőr után, 4 pontos vendég vezetéssel zárult a nyitó 10 perc.

A második negyedben beálló Coulibaly gyors kosárral jelezte, eltiltása után visszatérve friss. A gólpasszt adó, majd betörésből kosarat is szerző Ciglar vezérletével egy 6-0-lal egyenlített a hazai csapat a zónája ellen gyengén dobó Diósgyőrrel szemben. 22-22-nél Czank dobott triplát, a két irányító lépett elő főszereplővé. A szakasz közepén Krivacsevics egy lerohanásos akció végén fordított. Ütközött Coulibaly és Ciglar, utóbbi nehezményezte - technikait kapott. Czank az ezért járó büntetőt dobta me, majd Allison szerzett duplát. Újra "felpörgött" a meccs, Szécsi, majd Sztankovics talált be középtávolról. Váltott vezetéssel haladtak a felek. A félidő hajrája egyértelműen a hazaiaké volt, a vendégek sorra adták el a labdákat, s az Uniqa Hartley vezérletével, több könnyű kosarat is szerezve egy 13-0-s rohammal ellépett ellenfelétől. Az utolsó szó a félidő végén Czank révén a Diósgyőré volt, szünetben 9 ponttal vezettek a hazaiak.

Coulibaly szerelte Simont, mégis Hartley révén a Sopron szerezte az első kosarat szünet után. A Sopron amerikai hátvédje nagyon "belőtte" magát, a Diósgyőrt az újabb hármast szerző Rasheed próbálta versenyben tartani. Tartotta 10 pont körüli előnyét az Uniqa. Coulibaly villant egy olyan akció végén, amelynek során 3 alkalommal szedték vissza a támadó pattanót a Diósgyőr. A szakasz közepén Krivacsevics és Ciglar is villant, utóbbi triplája után 15 pontra nőtt a hazai előny. A szakasz hajrájában Szécsi két találatával a 10 pontos lélektani határ közelébe küzdötte fel magát a Diósgyőr. A záró negyed előtt Bishop kosarát követően 10 ponttal vezetett az Uniqa.

Bishop kosár plusz büntetős játékával 7 pontra jött föl a 4. negyed elején a DVTK, ráadásul Krnjics ziccert hibázott. Dubei villant, bátor betörésével 5-re csökkent az Uniqa előnye. Közel 2 perc elteltével szerezte meg  a negyedben első pontjait a Sopron, Krnjics a második ziccerét már nem hagyta ki. Visszaverte a Diósgyőr felzárkózási kísérletét a Sopron egy 6-0-lal, ismét 10 pont fölé nőtt előnye. Dubei dobott hármast, majd a szakasz közepén Ciappina is, Szécsi bravúros kosara pedig azt jelentette, hogy e 8-0-lal újra ott lihegett a soproni csapat nyakán a DVTK. Ebben a feszült légkörben mindkét csapat hibázott: rossz dobások, eladott labdák következtek, majd Ciglar átadásából Krnjics a hazaiakat mozdította el a holtpontról. A végjátékban Ciglar 4 büntetőt, Czank egy triplát dobott. Az utolsó percre 6 pontos előnnyel ment be az Uniqa, a jól küzdő vendégeknek a kegyelemdöfést Krnjics és Hartley büntetői adták meg.

Sopron: CIGLAR 17/3, HARTLEY 17, Simon 4. KRIVACSEVICS 12, KRNJICS 14. Cs: Crvendakics 4, Zsovár 2, Gaucher 2, Sztankovics 3.

Diósgyőr: CZANK 15/6, RASHEED 14/9, Allison 6, SZÉCSI 11/3, Bishop 9. Cs: Coulibaly 4, Dubei 5/3, Bálint, Ciappina 3/3
 

Sterbenz László: - Hullámzó volt a játék, az eleje Rasheed tripláival a Diósgyőré volt, a második negyed indításaink révén a miénk. Szünet után, amikor kiüthettük volna ellenfelünket, több létszámfölényes helyzetet elrontottunk. Ez a meccs is szoros, izgalmas volt, mint az eddigiek, és a folytatás is ilyen lesz.

Mikael Lopez: - Végig ott voltunk a Sopron nyakán, a hajráig mindkét csapatnak volt esélye a győzelemre. A végén a bővebb rotációval rendelkező Sopron frissebb volt, ám a vereség ellenére büszke vagyok a csapatra, amelynek a döntő jutására korábban egy garast sem adtak volna, mégis meccsről meccsre bizonyítjuk erőnket, tudásunkat.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus