Egy percig sem forgott veszélyben az MTK győzelme

Két budapesti együttes csapott össze ma este, de csak az egyik örülhetett még pedig nagyon, hiszen a hazai pályán játszó MTK-Budapest igen csak nagy pofont adott a vendég MKB-Euroleasing Vasas csapatának, akik a kezdő sipszótól kezdve szinte végig futottak az eredmény után. A mérkőzésnek voltak olyan periódusai, amikor a kék-fehér gárda már 30 egységnél is többel vezetett mint aktuális ellenfele, végül 27 pontos differencia állt nevük mellett a végső lefújást követően.

MTK-Budapest-MKB Euroleasing Vasas 79-52 ( 27-13, 42-25, 64-35, 79-52 )

A hazai pályán játszó MTK kapta el jobban a fonaltat már rögtön a feldobástól kezdve. Öt perc után 15 pontot rámoltak be a Vasas gyűrűjébe . Hazai oldalon leginkább Bagi jeleskedett támadásban egészen pontosan nyolc egységgel segítette már ekkor csapatát. A kilencedig percre némileg közelebb lopóztak a hazaiak, de ez is csak a tisztes távolsághoz volt elegendő (27-13).

A második negyed is hasonlóra sikeredett mindkét csapat részéről. Az MTK nem engedte ki az irányítást a Vasas pedig futott az eredmény után és állandósult a 10-15 pont körüli különbség, a félidei eredmény pedig 17 pont közte (42-25).

A folytatásban sem változott sokat a játék képe, hiszen a nagyszünet utána is a hazai alakult dominált és az előnye már 20 pont fölé kúszott. A  Vasasnál Süle teljesítménye volt értékelhető, míg az MTK-nál többen is értek el két számjegyű értéket már a harmadik negyedben, így az elejétől magabiztosan vezetve nagyarányú különbséggel nyert a hazai pályán játszó MTK (79-52).

MTK-Budapest: Orsó 11/3, Szabó 9, Vukov 9/6, Zsilinszky 2, Medgyessy 16/9, Bagi 12, Svitlica 13, Varga 5, Cymmer, Mihaczi 2,
MKB Euroleasing Vasas: Wéber 6, Pál 3, Fejes 5, Hatar 6, Müller 4, Süle 15, Gocsmann 2, Szabó 4, Bajnóczi 7/3,

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus