Egyoldalú meccsekkel kezdődött a női bajnokság

Bár az U16-os Eb All-Star ötösébe beválasztott Dombai Réka csapata legeredményesebb játékosaként 14 pontig jutott, csapata, a Vasas a második negyed közepéig tartotta a lépést saját pályáján a Diósgyőrrel. A bajnok Sopron erőt demonstrált a BEAC ellen - elkezdődött a női bajnokság.

Vasas Akadémia-Aluinvent DVTK Miskolc 54-89 (12-16, 14-25, 16-23, 12-25)

Mindkét csapatból hiányzott az első irányító, hazai részről a nigériai Kalu, a DVTK-ból Nagy Dóra. 6-0-lal kezdett a Diósgyőr, majd Böröndy Vivien törte meg a jeget hazai részről. A negyed közepén a felnőtt élvonalban is pályára lépett a nyári U16-os Eb All Star csapatába beválogatott Dombai Réka, s úgy másfél percre rá  első pontjait is megszerezte a legjobbak között. A vendégek sok hibával tarkított játék mellett lett centerük, Zenta Melnika révén állandósították 5 pont körüli előnyüket.

A második negyed Böröndy Vivien kosarával kezdődött, majd az addig inkább a védekezésben jeleskedő szerb center, Karakasevics révén le is dolgozták hátrányukat a hazaiak. A cseh Tereza Pecková, Melinka, valamint Szabó Fanni vezetésével a szakasz közepén egy 19-3-as rohammal jelentős előnyt szereztek a vendégek, a Vasas hosszabb kosárcsendjének Dombai vetett véget triplával. Az ifjú tehetség zsinórban 7 pontot "vágva" lényegében egymaga hozta vissza a 10 pontos lélektani határ közelébe a hazaiakat a félidő hajrájában. A félidő két vendég duplával, s 15 pontos diósgyőri vezetéssel ért véget.

5-0-lal kezdve a második félidőt 20 pontosra növelte előnyét a Diósgyőr. Dombai a második hármasával faragott a hazai hátrányon, majd az U18-as 3x3-as Eb MVP-je, Tóth Orsolya is megvillant két büntetőt értékesítve. 13 pontra feljött a Vasas újított a DVTK, s egy 11-0-lal lényegében eldöntötte a meccset a vendég együttes. Szabó Fanni, valamint a nagy mezőnymunkát végző Monica Engelman jóvoltából a végén igen nagy lett a különbség, fölényesen nyert a Diósgyőr.


Sopron Basket - BEAC-Újbuda 102-42 (37-15, 22-10,  25-4, 18-13)

Ünnepi hangulatban, bajnokhoz méltó módon, szerb válogatott játékosai, elsősorban Jelena Milovanovic révén 9-2-vel kezdett a bajnok, majd a BEAC is vezetett pár ügyes támadást. A negyed közepén, 16-9 után egy 16-0-s száguldással a 8. percre 20 pont fölé hizlalta előnyét a bajnok. A második félidőben is fölényben játszott a remekül dobó Sopron, amelyben a bátran és jól játszó fiatalok, elsősorban Dubei Debóra és Czukor Dalma is kitettek magukért. Az első félidőben parádésan (10/15, 66%) dobtak távolról a soproniak.

A 3. negyedben védekezésben még rátettek egy lapáttal a bajnokcsapat játékosai, írd és mondd 4 pontot engedélyezve fővárosi riválisának. A záró etapban Suppán Anna és Süle Krisztina vezetésével 2 perc alatt több pontot szereztek a vendégek, mint az egész 3. negyedben, de a meccs már jóval korábban eldőlt. A végén minden hazai kosaras eredményes volt, s a 100 pontot is elérte a bajnok.

Foto, Slide - dvtk.eu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus