EK: A PEAC akár nyerhetett is volna

A PEAC sokáig remekül tartotta magát, sőt, vezetett többször is a Dinamo Moszkva ellen az EK nyolcaddöntő első összecsapásán. Arra is reális esély volt, hogy ha nem nyernek Fűrészék, legalább egál közeli végeredményt érnek el. Ám az utolsó 5-6 percben leült a magyar alakulat, az oroszok pedig eldöntötték a mérkőzést - s talán a párharcot is.

Női Európa Kupa, nyolcaddöntő, első meccs
2014. január 16. Pécs

PEAC-Pécs - Dinamo Moszkva 55-69 (15-15, 13-14, 13-18, 14-22)

Pécs: Reid 10, Fűrész 5/3, Jovanovics 14/6, Nagy-Bujdosó 8/3, Williams 7.
Cs: KIss, Orozovics 8, Kaposi 3, Raksányi.

Moszkva: Toliver 16, Abrikoszova 4, Doroszeva 13/9, Charles 16, Griszeva 12.
Cs: Fedorenkova, Novikova 5/3, Szokolovszkaja, Loginova 3.

Kipontozódott: -.

STATISZTIKA

Csodás kezdés Reid vezetésével! A PEAC sem volt esélyes, még hazai pályán sem igazán a Moszkva ellen az EK nyocaddöntő első meccsén, mégis teljesen máshogy alakult ez a derbi, mint a negyedórával előtte kezdődő diósgyőri összecsapás a törökök ellen.

A PEAC lányai a korai orosz vezetést megtorolva 8-2-re húztak el az első három percben. A Dinamo nehezen ocsúdott, ám 10-10-nél beérte a magyarokat, viszont erre Nagy-Bujdosónak volt válasza egy tripla formájában (13-10).

Igaz, az ellenfél is betalált messziről (amúgy az egész első félidőben gyengén dobott messziről a Dinamo), ám látszott, a PEAC komolyan meg akarja verni nevesebb riválisát - aztán a visszavágón majd lesz ami lesz.

A vendégek néha átvették a vezetést, de a második negyedben Williams volt az, aki megadta a kezdeti alaphangot a baranyaiak számára (18-15). Sajnos azonban ezt egy 0-8-as szakasz követte, az oroszok pedig ezzel nem csak fordítottak, de elhúztak öttel (18-23).

A PEAC ugyanakkor nem esett kétségbe, és Jovanovics kiváló támadásbefejezéseire támaszkodva a nagyszünetig 1 pontra feljött (28-29). Egyedül Griszeva volt az, akit nem lehetett tartani (ő már 10 pontnál és 8 lepattanónál járt). Ám a magassági fölényben lévő Dinamo nem kis meglepetésre csak egálban állt a pécsiekkel a lepattanóharcot tekintve (21-21). A hazai oldalon Jovanovics (10 pont, 5 lepattanó) volt legnkább elemében egy félidő alatt.

A harmadik játékrészt jobban kezdte a Moszkva, amelyben az olimpiai bajnok Tina Charles is megszerezte önmaga hatodik pontját (előtte kevésbé aktivizálta magát, bár a lepattanókat becsülettel szedegette). Az oroszok fokozatosan elhúztak, s Toliverék már 34-47-re is vezettek. Orozovics szerencsére Reid segédletével még megrázta magát, így nem dőlt el a meccs a záró negyed előtt (41-47).

Az utolsó tíz perc arról szólt aztán, hogy a PEAC megpróbálta a sokkal jobb dobószázalékkal bíró, s lassan a lepattanóharcot is a maga javára fordító Dinamo ellen a fordítást. Fűrész hármasával 48-53-nál már nagyon az oroszok nyakán volt a PEAC, ám sajnos nem sikerült ennél közelebb férkőzni Longinováékhoz.

Ráadásul ezzel véget is ért a hazaiak remeklése, s a vendégek a hátralévő percekben állva hagyták a mieinket, amiért nagyon nagy kár, hiszen ez akár egy gyönyörű győzelem is lehetett volna, de legalábbis egál közeli végeredményt reméltünk a találkozó alakulását látva.

Így, hogy 14 pont lett közte (oda), s a visszavágót Oroszországban rendezik, nem sok sansz maradt a PEAC továbbjutására, ám a mai derbi 34 percére büszke lehet a PEAC. A rengeteg eladott labdára (akárcsak a Dinamo), nem igazán.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus