EK: Vállalható idegenbeli eredménnyel esett ki a DVTK

Az első meccs 32 pontos hazai veresége után idegenben csak 6-tal kapott ki a DVSK a török Istanbul Universitesitől az Európa Kupa nyolcaddöntőjében, ám így is kettős vereséggel búcsúzott. A második találkozó horrorisztikusan kezdődött, hiszen hússzal is vezetett már az ellenfél, de innen szépen talpra állt a Diósgyőr, s a tartása legalább megmaradt.

Női Európa Kupa, nyolcaddöntő, második meccs
2014. január 22. Isztambul

Istanbul Universitesi - Aluinvent DVTK 82-76 (30-11, 15-21, 20-31, 17-13)

IU: Kartaltepe 6/6, Palazoglu 12/6 Johnson 17/9, Can 2, Oszipova 5.
Cs: Sahin, Cohen 2, Langhorne 18, Ivegin 6, Karabilecen, Marginean 14/3.

DVTK: Bukovszki 1, Raven 20,  Sverrisdóttir 33/12, Jansone 3/3, Tobin 0.
Cs: Szabó P. 4, Czank 6, Vincze, Bálint 1, Dubei 8/3.

Kipontozódott: -.

STATISZTIKA

A két mérkőzés alapján továbbjutott az Istanbul Universitesi két győzelemmel (169-131).

A török csapat kezdőötösében szereplő magasemberei ezúttal sokkal kevesebbet tettek hozzá a meccshez, mint az első, a diósgyőriek számára borzalmasan alakuló derbin. Helyettük azonban ott voltak a cserék (akadt, aki tökéletesen lemásolta első meccses produkcióját dobott pontok terén), valamint a tripladobók ismét. Mégis, a magyar alakulat közel állt a bravúrhoz idegenben is, ami minimum elgondolkoztató, hiszen gyakorlatilag ennek a párharcnak az első "negyede" (értsd jól: a két mérkőzés összesen nyolc negyedéből az első kettő) volt az, ami eldöntötte a törökök sima továbbjutását, a maradék három "negyedben" a DVTK összességében partiban volt ellenfelével. Erre mondhatjuk azt nagy közhelyesen, hogy kár volt azért a két kritikán alul rossz játékrészért, még Miskolcon.

Ami az odavágóhoz képest hatalmas különbség volt, hogy például Sverrisdóttir nem 2, hanem 33 pontot szerzett a DVTK színeiben... Igaz, hogy Jansone viszont ellenkező irányban "mozdult" el, mivel ő az akkori 20 pontját messze alulmúlva most csak 3-ig jutott. Viszont összességében mégis jobban termeltek a magyar gárda tagjai, így a török együttes hiába szórt hasonlóan, mint egy hete, felnőtt mellé a Diósgyőr is.

Sőt, olyannyira felnőttek Ravenék, hogy az igen jól játszó Dubei Debóra kosarával a negyedik játékrész elején 65-65-re egyenlített a DVTK, amit egy harmadik negyedes remekbeszabott felzárkózás előzött meg. Akkor - tizenegy pontot verve a törökökre - visszajöttek a mieink a meccsbe, amivel megmutatták, hogy van tartásuk.

A győzelem mégsem jött össze, hiszen a hazaiak nem engedték meg ezt a blamát önmaguknak, ám az, hogy a diósgyőriek így ráijesztettek a talán már kissé ki is engedő Universitesi lányaira, sokat kozmetikázott az egyébként még sajnos így is elég sima kiesés tényén az Európa Kupából.

Azt azért ne felejtsük el, hogy ezen a második találkozón gyorsan erőt demonstrált az Isztambul, hiszen az első negyedben 25-5-re (!!!) is vezettek Langhorne-ék (ekkor összesítésben már 32+20=52 pont fórja volt a hazaiaknak), aztán mintha behúzták volna a kéziféket, mert a mérkőzés két középső negyedében szépen feljött a DVTK.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus