Elbúcsúzott Iványi Dalma

Remek hangulatban telt a klasszis irányító búcsúmeccse, emlékezetes pillanatokat tartogatott a találkozó. 

A wbasket.hu összefoglalója a mérkőzésről:

Iványi Dalma tízszeres bajnokként a 2013/2014-es évad végén vonult vissza. Az utolsó tétmeccse a PINKK Pécsi 424 színeiben emlékezetesen alakult, hiszen a városi riválist a bajnoki döntő ötödik meccsén legyőzve bajnoki címmel koronázta meg pályafutását a legendás irányító. Bár a PINKK az elmúlt évad elején egy kisebb ünnepség keretében köszöntötte az akkor már második gyermekét váró Iványi Dalmát, de a klasszikus értelemben vett búcsúmeccs eddig váratott magára.

Mezőberényben az előttünk álló évadra készülő PINKK Pécsi 424 csapott össze Iványi Dalma egykori csapattársaiból összeállított All-Star csapattal. A helyi kis csarnok teljesen megtelt a mérkőzésre. Az All-Star csapatot, mely Iványi Dalma fényképével ellátott fehér mezt viselt, többek között Zsolnay Gyöngyi, Kosjár Katalin, Csák Magdolna, Béres Tímea, Winter Ilona és Károlyi Andrea alkotta. Ezen együttes kerete több tehetséges helyi fiatallal lett teljes. A gárda vezetőedzője pedig Rátgéber László volt, ami az elmúlt évek pécsi eseményeinek tükrében fontos pillanat, hogy megvalósult. Ebben az esetben ugyanis hatványozottan igaz, hogy a másik nélkül szakmailag egyikőjük sem érhette volna azt el, amit végül elért. Jó, hogy ezt nem felejtették el…

A PINKK hat játékossal érkezett, illetve Iványi Dalma is besegített a mérkőzés során annak a csapatnak, melynek szakmai igazgatói posztját viseli. A pécsi együttesben Sánta Petra, Ruják Nóra, Gémes-Sarok Nikolett, Domokos Kinga Réka és Kovalcsik Emese szerepelt a következő évad keretéből. A csapat Erős Fruzsinával egészült ki, aki tagja volt a bajnoki címet szerző együttesnek, de tanulmányai Budapestre szólították. A PINKK kispadján már ott ült az ismert olasz szakember, Sandro Orlando.

A helyszínen Vujity Tvrtko látta el a műsorvezetői feladatokat, de nem kellett a közönséget sokat tüzelni, a publikum mindenben partner volt és nagy tapsot kaptak a résztvevők. Többek között Szalay Ferenc az MKOSZ elnöke és Rátgéber László is köszöntötte Iványi Dalmát, aki maga is szólt néhány szót egykori társaihoz és a közönséghez. A lefújás után pedig a két csapat dobálta magasba a klasszis irányítót, de volt konfetti eső is. Egy fantasztikus pályafutás méltó lezárását láthattuk.

forrás: wbasket.hu
fotó és slide: mezobereny.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus