Ellentétes félidők drámai csatájában egyenlített a PEAC

Az első negyedben a remek dobóformát nyújtó Soron szinte állva hagyta a PEAC-ot, s a gyorsan megszerzett előnyt tartotta a Sopron. Szünet után a pécsiek rengeteg eladott labdába hajszolták bele a bajnokcsapat játékosait, s a záró szakasz közepén már 9 ponttal a dobásban is feljavuló, kitűnően büntetőző PEAC vezetett. Innen még visszajütt, s visszavette a vezetést a Sopron, de az utolsó szó a 14 büntetőt értékesítő Raksányi révén a PEAC csapatáé volt

PEAC-Pécs - Uniqa Euroleasing Sopron 75-74 (13-29, 15-15, 23-10, 24-20)

Hawkins szerencsés tripjával a Sopron szerzett előnyt, majd a a vendégek által kivldekezett akció után Simon is beemelt egy triplát. Hogy a hazaiak nem akartak lemaradni, azt Bishop jelezte, szintén triplával. Bár Raksányi és Bishop villanásaival 1 pontra feljött  PEAC. Ekkor előbb Simon triplát, majd indításból könnyű duplát dobott, Sőt, Hawkons is indításból szerzett kosarat, ráadásul Jovanovics közben sportszerűtlen módon próbálta akadályozni. A bónusz büntetőt ugyan kihagyta Hawkns, de a labda maradt a Sopronnál, s szenzációsan kezdő Simon újabb duplájával 10 pontosra nőtt a vendégek előnye. Jovanovics faragott triplával a PEAC hátrányán, de Simon tarthahatatlan volt, a túloldalon viszont a tapasztalt Nagy-Bujdosó ajtó-ablak ziccert hagyott ki. 14 ponttal húzott el az Uniqa, amikor Kublina fejezett be kosárral egy ügyes akciót hazai részről. A negyed végén a soproni cserék, Faris és Sztankovics is eredményesek voltak, a hihetetlen egyoldalú első negyed végén 16 ponttal "ment" az Uniqa. 

Soproni támadóhibával, majd Jovanovics bravúros kosarával indult a második negyed. Megtört a soproni lendület, Polenek azonnal időkért. Utána Faris dobott egy a vendégek számára nyugtató hatású triplát. Felpörgött támadásban a PEAC, Raksányi előbb befutás után, majd büntetőkből volt eredményes,s a 10 pontos lélektani határ közelébe küzdötte fel magát. Még közelebb is kerülhetett volna, csak Kublina eladta,Simon pedig megszerezte a labdát s ziccere majd Krnjics középtávoli duplája megnyugtatta a vendégeket. Raksányi büntetőivel 10 pontra feljött a félidő hajrájában a PEAC, de a félidő végén Fegyverneky előbb remekül tálalt Krnjicshez, majd bedobott 2 büntetőt, végül Simon egy triplát, s e 7-0-s rohammal szünetben 16 ponttal vezetett az Uniqa. 

Bishop kosár plusz büntetős akciójára Hawkins bravúros kosárral felelt. Az ausztrál center próbálta versenyben tartani a hazaiakat. A vendégek dobásai rendre kimaradtak, sőt a hazaiak letámadása ellen a vendégek sorra adták el a labdát, a hazaiak egy 8-0-s rohammal 7 pontra feljöttek, ráadásul Hawkins megkapta a 4. személyijét; időt is kért Polenek. Utána Faris dobott triplát. A negyed közepén grundkosárlabdát láthattak a nézők, egymás hibáiból éltek a csapatok, mindkét együttesjátékosai több labdát eladtak. A negyed hajrájában továbbra is el-eladták a labdákat a soproniak, vagy elkapkodták a  támadások befejezéseit, büntetőkkel, majd Fűrész triplájával egy 8-0-t bemutatva 2 pontra jött föl a hazai csapat. Ekkor Zsovár dobott triplát. Ez azonban nem nyugtatta meg a címvédő játékosait, újabb labdákat adtak el, Raksányi ziccerével 1 pontra jöttek föl a hazaiak. A negyed Simon dudaszóra dobott kosarával zárult.

Fűrész duplájával 1 pontra jött föl a pécsi csapat. sőt a szünet után magára találó Fűrész újabb találatával átvette a vezetést a PEAC. Hawkins egy elég buta hibával kipontozódott, Összeomlott támadásban az Uniqa, rengeteg labdát adtak el a vendégek, a pécsi csapat megtáltosodott, átrohant a bajnokon, A negyed első felét 15-3-ra nyerte a PEAC s 9 ponttal vezetett, amikor Tetemondová dobott triplát. Ez új erőt adott a soproni csapatnak, Ciglar betörésből volt eredményes, majd miután Sztankovics blokkolta Bishop dobását, Fegyverneky dobott szép "szóló" kosarat. Erre Fűrész emelt be egy hármast vagy 8 méterről, Sztankovics 2+1-es játéka következett, Raksányi keze ezúttal sem remegett meg a büntetővonalon, de Simon triplájával 1 pontra jött föl az Uniqa, majd Ciglar bátor betörésével visszaszerezte a vezetést a Sopron. Raksányi a 13. és a 14. büntetőjét is értékesítette, 6 másodperccel a vége előtt 1 ponttal vezetett a PEAC. Az utolsó akciót pedig nem tudott pontokra váltani a Sopron, 1 ponttal nyert a PEAC, s 1-1-re alakította a párharc állását, vasárnap jön az elődöntő döntője. 

Pécs: Fűrész 12/6, Raksányi 25/3, Jovanovics 9/3, Nagy-Bujdosó 5, Bishop 14. Cs: Reid 5, Orozovics 3, Kublina 2, Kaposi, Nagy D. Edző: Djokics Zseljko

Sopron: Ciglar 4, Fegyverneky 7, Simon 25/12, Hawkins 7/3, Krnjics 7. Cs: Faris 9/6, Zsovár 5/3, Sztankovics 3, Tetemondová 3/3, Licskai 2. Edző: Igor Polenek.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus