Előnyben a Diósgyőr

Az Aluinvent-DVTK Miskolc magabiztos, 93-70-es győzelmet aratott a ZTE NKK ellen a női NBI rájátszásának nyitómérkőzésén.

Aluinvent-DVTK Miskolc – ZTE NKK 93-70 (22-29, 22-12, 23-15, 26-14)
Miskolc, Generali Aréna, rájátszás, negyeddöntő, 1. mérkőzés. Vezette: Kapitány, Gál, Minár

Alig ért véget a női Magyar Kupa nyolcas döntője, máris kezdetét vette a női rájátszás. A friss MK ezüstérmes Diósgyőr a kupában csaknem meglepetést elérő ZTE-t fogadta a két győzelemig tartó párharc nyitómeccsén. A hazaiaknál Horváth Bernadett és Szécsi, míg a túloldalon a szezonra kidőlő Horváth Zsófia hiányzott.

Sokkal jobban kezdtek a zalaiak, akik ponterős játékkal jelentkeztek. Az első percekben Darida és MacKay is betalált távolról, így 10-14-nél időt is kért Maikel López. Hazai részről ezúttal is Coulibaly volt ponterős, 17-17 után viszont ismét a ZTE pillanatai következtek: MacKay újabb triplája után a negyed végén 29-22-re mentek a vendégek.

A folytatásban alább hagyott a ZTE lendülete támadásban, de a hazaiak sokáig így sem tudtak fordítani. Gáll Tamás időkérését követően ráadásul Nagy Dóra talált be rendre, így tartották előnyüket (31-36). A 15. percben aztán Dubei hármasa fújt miskolci riadót, Rasheed 2+1-es kosarával pedig hosszú idő után vették vissza a vezetést (38-36). Szigorított védekezésén a DVTK, mindössze két pontot kaptak közel 5 percen át, Czank büntetőivel pedig hat pontra növelték előnyüket. A félidei dudaszóra viszont MacKay dobott újabb távolit, így 44-41-gyel zárult az első húsz perc.

A fordulás után pillanatok alatt került ismét előnybe a ZTE, ám a miskolciak ezúttal gyorsan kapcsoltak. Bishop kosarai után Rasheed is betalált – Gáll Tamás pedig 52-45-nél volt kénytelen időt kérni. Ez sem törte meg a DVTK lendületét, olyannyira, hogy egy 13-0-ás szakaszt repesztettek Czankék. Dubei lévén a távolság már 16 pontra is nőtt, de a negyed vége ismét MacKay pillanatait hozták, az amerikai öt pontjával 67-56-tal indult a záró szakasz.

Szélesy révén ugyan felzárkózott tízen belülre a ZTE, de a folytatásban hosszú percekig nem tudtak a gyűrűbe találni. Mindez pedig már döntőnek bizonyult, hiszen Allison ponterősségével a húszas különbséget ostromolta a Diósgyőr. Ezt végül alaposan át is lépték a hazaiak, akik magabiztos győzelemmel kerültek előnybe a negyeddöntőben.

A negyeddöntő második meccsét pénteken Zalaegerszegen rendezik.

Diósgyőr: Czank 10, Bálint 6/6, RASHEED 14/6, ALLISON 19, COULIBALY 8.
Csere: Dubei 9/3, BISHOP 15, Ciappina 8/6, Szabó P. 4, Arad, Sikora.

Zalaegerszeg: NAGY D. 23/9, Darida 3/3, MACKAY 25/15, Szélesy 6, Zele 9/3.
Csere: Aldazabal 4, Velkey, Varga, Ambrus

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a DVTK-nak.

Fotó: boon.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus