Először nyert a Cegléd, javított a Sopron

Közel 100 pontot dobva egy színvonalas mérkőzésen Hawkins és Ciglar vezérletével biztosan nyert s javított a Diósgyőr elleni hazai veresége után a bajnok Sopron a Közép-európai Ligában. A Cegléd is remek meccset játszott, s a hajrában felőrölve a mindössze 7 játékost felvonultató, ám 10 triplát dobó Igló ellenállását megszerezte első győzelmét

Uniqa Euroleasing Sopron - SBK Samorin 95-78 (19-21, 30-21, 23-18, 23-18)

Két helyen változott a Sopron kezdő ötöse a Diósgyőr elleni vereséghez képest.  Az akkor nem is játszó Faris szerezte meg a vezetést az Uniqának. Váltott vezetéssel haladtak a felek. A szakasz közepén a Sopronba szerződése óta először a kezdőbe bekerülő Ciglar triplájával a bajnok vezetett 9-7-re, Bozóki egyenlített. Az időszak a Sopron horvát és a Somorja magyar légiósának a dobópárbaját hozta. Hiába remekelt Ciglar, az első negyed végén Vynuchalová villanásaival a vendégek vezettek. 

A második negyedet Hawkins két duplája s egy triplája révén 7-0-lal indítva 5 pontos előnyt szerzett az Uniqa. Vynuchalovát nem tudták tartani a hazaiak, hamar egyenlítettek a vendégek. A félidő hajrájában ismét a második negyedben parádézó Hawkins villogott, nem egy kosár plusz büntetős akciót is bemutatott, vezérletével szünetben 7 ponttal vezetett a Sopron. 

A második félidő úgy kezdődött, ahogy az első befejeződött, Hawkins kosarával. Ciglar újabb triplát dobott, Krnjics is "hozzászólt" a meccshez, s 10 pont fölé nőtt a hazai előny.  A 26. percben Hawkins elérte a 30 pontot. A s szívós Somorja Jaeschke és Bozóki villanásaival 10 ponton belülre került. Krnjics jóvoltából úgy lett 14 pont az Uniqa előnye a záró szakasz előtt, hogy a 3. negyed utolsó 2 percében nem szerzett kosarat. 

A záró negyed elején váltva estek a kosarak, Ciglar újabb tripljával 17 pontra nőtt a különbség. A 34. percben Hawkins büntetőivel 20 pont fölé nőtt a Sopron előnye. A hajrában Faris is megrázta magát, s biztosan nyert az Uniqa. 

Összességében jó mérkőzésen, a pár nappal korábbi összecsapáshoz képest lényegesen pontosabb támadójátékkal biztos  győzelmet aratott egy erős ellenfél ellen. 

Sopron: Ciglar 16/9, Fegyverneky 6, Faris 7/3, Hawkins 36/3, Krnjics 13. Cs: Simon 5, Zsovár 1, Licskai 9/3,  Tetemondová 2, 

Somorja: Sujová 20/9, Ivanová 3, Skorics 12, Vynuchalová 20, Jaeschke 10. Cs: Bozóki 6, van Dalen 5/3, Csoková, Raková 2. 

 

Ceglédi EKK - Rücon Spisska Nova Ves 79-71 (24-18, 17-22, 23-18, 20-17)

Ahhoz képest, hogy hét végén 6 emberrel utaztak Komlóra, Ceglédre már 7 játékossal érkeztek az iglóiak. A meccs elején Gorjanácz villanásaival tartotta a lépést a Cegléd a komlói meccshez hasonlóan ismét Holmqvist vezette iglóiakkal. A negyed közepén úgy vezetett 11-8-ra a CEKK, hogy a vendégek összes pontját a svéd bedobó szerezte. Gorjanácz, Hadzsovics és Vilipics ponterőssége révén 6 pontos előnnyel zárta a első negyedet a Cegléd. A második negyed elején Mackulinová és Simaková triplájával fordított az Igló, a hazaiakat Orbán próbálta versenyben tartani. A szakasz közepén támadásonként fordult a kocka. A félidő hajrájában is végig váltott vezetéssel haladtak a csapatok. Az utolsó szó Vilipics révén a CEKK csapatáé vét, amely így szünetben 1 ponttal vezetett. 

Szünet után a CEKK kezdett jobban, az Igló triplákkal tartotta a lépést Orbán Katinkáékkal. A szakasz közepén Gorjanácz és Vilipics jóvoltából 10 ponttal elhúzott egy 7-0-s futással a Cegléd.  A negyed második felében állandósult a 10 pont körüli hazai vezetés. A negyed végén 5-re feljött az Igló. 

A záró 10 perc O'Rourke triplájával kezdődött, a vendégek rohama 7-0-ra nőtt, a hazai előny 2 pontra csökkent. Izgalmas volt a csata, Gorjanácz duplájára Mackulinová is dobott egy hármast, 1-re jöttek fel a vendégek.  E kiélezett helyzetben Kobolák szerzett fontos kosarakat, a negyed közepén 4 ponttal vezetett a CEKK. Simaková vezérletével egy 6-0-s futással fordított az Igló. Vilipics és Hadzsovics kosaraival visszaszerezte a vezetést a Cegléd. Ez végképp megtörte az iglóiak 7 emberrel játszó iglóiak ellenállását, Az utolsó 3 percet 12-0-ra nyerő Cegléd helyenként  önmagát felülmúlva hősiesen harcolva megszerezte első győzelmét. 

Cegléd: Hadzsovics 21, Gorjanácz 16/3, Orbán 14/3, Kobolák 6, Vilipics 22. Cs: Filipowicz D., Serbán, Szabó D.

Igló: Benusková 10/6, Simaková 17/6, Holmqvist 16, Mackulinová 12/12, Surkusa 6. Cs: O'Rourke 10/6, Rehaková.

Fotó: Tóth Zsombor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus