Elszalasztott lehetőség

Ellentétes félidők mérkőzésén az első 20 percben  lényegében kétemberes Sopron izgalmas csatában, nyerhető meccset vesztett a cseh Brno otthonában az Euroligában. A vereséggel nagy lehetőséget szalasztott el a magyar bajnok.

BK IMOS Brno - Uniqa Euroleasing Sopron 71-69 (22-14, 18-17, 15-18,16-20) 

A meccs előtti napokban betegeskedő Krnjics ott volt a soproni kezdő ötösben. Hawkins a Sopronnak szerzett vezetést. Jalcová 3 perc alatt 7 pontot dobott, az Uniqa a triplát dobó Fegyverneky és Hawkins révén próbálta tartani a lépést a hazaiakkal. A negyed közepén Jurcenková vezetésével egy 6-0-s rohammal elhúzott a Brno. A szakasz hajrájában Hawkins magára maradt a pontszerzésben, 8 ponttal vezetett a Brno a negyed végén. 

A második negyedet alacsony szerkezettel kezdte a Sopron. Mindkét csapat sokat hibázott, a negyed első felét 4-3-ra nyerte a Brno. A negyed közepén egy Hanusová vezette 10-2-es rohammal 10 pont fölé nőtt a cseh előny, rossz ritmusban, pontatlanul kosarazott a Sopron. A félidő végén Hawkins beemelt egy triplát, 10 ponton belülre került szünetre az Uniqa. Az első félidő 31 soproni pontján így osztoztak a játékosok: Hawkins 18, Fegyverneky 11, Faris 2...

A második félidő elején Ciglar villanásaival 3 perc alatt 4 pontra jött föl a Sopron, amely azért nem tudta még szorosabbá tenni az állást, mert játékosai büntetőket hibáztak. A Brno viszont éppen a pontosan végrehajtott büntetőkkel tudta tartani előnyét. A záró szakasz előtt 6 ponttal vezettek a hazaiak. 

A záró szakasz elején Simon két értékesített büntetője és Hawkins újabb kosara után 2 pontra csökkent a hazai előny. Két és fél perc elteltével szerezte első pontjait a negyedben a Brno, ám Zsovár triplája, majd Krnjics kosara után átvette a vezetést az Uniqa. A negyed közepén Key dobott hármast, amellyel visszaszerezte a vezetést a cseh csapat. Az izgalmas végjátékban Key villanásaival és Jalcová triplájával 5 ponttal megugrott a Brno. Az utolsó másodpercekben Hawkins kosár plusz büntetős akciója már későn jött. 

Nagy lehetőséget szalasztott el elsősorban az első 15 percben nyújtott gyenge játéka miatt a Sopron. A gyenge kezdés ellenére is volt esély nyerni, de nem sikerült, pedig egy esetleges győzelemmel óriási lépést tett volna a továbbjutás felé az Uniqa. 

Brno: Jalcová 10/6, Key 15/3, Pecková 11, Hanusová 15/3, Jurcenková 16. Cs: Vlková 4, Kaspárková, 

Sopron: Ciglar 5/3, Fegyverneky 20/3, Faris 2, Hawkins 29/3, Krnjics 5. Cs: Simon 4, Licskai, Zsovár 3/3, Tetemondová.

Fotó: Tóth Zsombor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus