Európa legszűkebb elitjében a magyar bajnok

Izgalmas, küzdelmes mérkőzésen, a végjátékban ellenfelénél pontosabban játszva győzött Belgiumban, s ezzel bebiztosította helyét csoportja legjobb négy csapata között a női Euroligában a magyar bajnok Sopron csapata, Roberto Iniguez együttese tehát ott van Európa legjobb nyolc klubja között.

Castors Braine (belga) - Sopron Basket 61-66 (14-11, 21-21, 15-19, 11-15)

Sopron: Fegyverneky, TURNER 11/3, CRVENDAKICS 11/6, LANGHORNE 15, Jovanovics 6. Cs.: PAGE 9/3, SALVADORES 12/3, Dubei 2.

Hazai duplára Crvendakics révén triplával felelt a Sopron, ám ezt követően Steinberg vezérletével egy 8-0-lal ellépett a Castors. A szakasz második felében küzdelmes játék mellett 1 pontra feljött a magyar bajnok, de a negyed hazai találattal, s 3 pontos belga vezetéssel zárult.

Hazai találattal indult a második szakasz, majd Langhorne kosara után Page első soproni színekben szerzett pontjaival újra feljött 1 pontra a Sopron. Támadásban felpörgött a magyar bajnok, amely a második negyedben bő 3 perc alatt elérte azt a 11 pontot, amennyit az egész első negyedben dobott. Salvadores vezérletével egy 8-0-lal nemcsak fordított, de el is lépett a Castors csapatától a Sopron. Jones révén 1 pontra feljöttek a hazaiak. Ez nagy lökést adott a hazai együttesnek, a félidő vége a vendéglátóké volt, a Sopron eladott labdáiból egy 6-0-lal fordítottak, s szünetben ugyanúgy 3 ponttal vezettek a belgák, ahogy az első negyed után.

Lendületben maradt a Castors, amely 6-0-lal kezdte a második félidőt a pontatlanul játszó magyar bajnok ellen. Időt kért Iniguez, több mint 3 perc elteltével Turner triplából szerezte a második félidő első soproni pontjait. Sikerült rendezni a sorokat, Page is betalált távolról, Langhorne közepétávoli kosarával 2-re zsugorodott a Castors előnye. Több lehetősége is volt egyenlíteni, fordítani a Sopronnak, s a szakasz végén Salvadores triplájával sikerült.

Jovanovics bravúros kosarával kezdődött a záró etap. Összállt a soproni védekezés, Crvendakics is villant, majd Jones triplája fokozta az izgalmakat. Ki is egyenlített a Castors, ám Langhorne gondoskodott róla, hogy fordítani ne tudjon a belga éllovas. A végjátékban mindkét csapat játékosai sokat hibáztak, Langhorne higgadtsága sokat ért, s 13 másodperccel a befejezés előtt Turner büntetőkből bebiztosította a soproni győzelmet, amivel a magyar bajnokcsapat Európa legjobb 8 együttese közé jutott.

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus