Ezúttal a Győr örülhetett

A Magyar Kupa bronzmeccse után ezúttal a Győr örülhetett a PINKK ellen, miután Radocaj és Laklóth vezetésével 70-61-re győztek.

CMB Cargo-UNI Győr – PINKK-Pécsi 424 70-61 (14-12, 19-16, 20-10, 17-23)
Győr, Egyetemi csarnok, rájátszás, negyeddöntő, 1. mérkőzés. Vezette: Papp, Hegedűs, Makovsky

Alig néhány nappal a Magyar Kupa bronzmeccsét követően immár a magyar bajnokság rájátszásában találkozott a két csapat. Bár a bajnokságban oda-vissza győzött Völgyi Péter csapata, a kupában éppen Győrben tudott nyerni a bajnok PINKK.

A várakozásoknak megfelelően fej-fej mellett haladtak a felek az első percekben, a vendégek Stewart révén igyekeztek előnybe kerülni, de a győriek Laklóth vezetésével tartották minimális előnyüket – a negyed végén 14-12-re vezettek a hazaiak.

A második szakaszt jobban kezdte a Győr, de mivel mindkét fél gyengén dobott, így eltávolodniuk nem sikerült. Aztán a 16. percben Radocaj kosaraival 22-16-ra vezettek - David Leman joggal kért időt. A PINKK mind a hat triplakísérletét elrontotta, Vajda viszont eredményes volt, amellyel ismét hatra nőtt az előnyük. Bár Sarok végül betalált távolról, de a félidőben így is 33-28-ra vezetett a Győr.

A fordulás után Faulkner 2+1-ével és Egnell kosaraival előbb zárkózott és kiegyenlített, majd át is vette a vezetést a PINKK (35-37). Joggal kért időt Völgyi Péter, amelyre meg is törte a vendégek lendületét. Laklóth és Radocaj kosaraival egy 8-0-ás szakaszt repített a Győr, így 45-39 után immár David Leman hívta magához játékosait. De a hazaiak előnye tovább nőtt, miközben a vendég kispad technikait is kapott, hiszen négy külföldi volt a pályán (mivel az MKOSZ versenykiírása nem fogalmaz a rájátszással kapcsolatban egyértelműen, így az ügynek még lehet folytatása...) – Radocaj nem is kegyelmezett a vonal mögül, így a távolság pillanatok alatt 16 pontosra hízott.

Mindent egy lapra téve szigorított védekezésén a PINKK, miközben négy percig nem tudott a gyűrűbe találni a Győr, a vendégek Egnell kosarával visszajöttek tízen belülre (53-45). Ám ekkor ismét jött a mezőny legjobbja Radocaj, a szerb irányító hármasa úgy tűnt végleg visszaveri a baranyaiak zárkózási kísérletét – Laklóth faultos kosara pedig vissza is állította az addigi legnagyobb, 16 pontos különbséget. A PINKK innen sem adta fel, Egnell vezérletével egészen 66-61-ig küzdötték vissza magukat, de végül Radocaj büntetőkkel biztosította a hazaiak győzelmét.

Győr: RADOCAJ 28/3, Koch 1, Ivanovics 11/3, LAKLÓTH 17, Vajda 7/3.
Csere: Czirják, Vincze 2, Horváth K.

PINKK: FAULKNER 16, Sarok 5/3, EGNELL 12/3, Őri 7/3, Halvarsson 7.
Csere: Sánta 1, Stewart 10, Nagy D., Ruják 3/3.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Győrnek.

Fotó: gyorikosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus