Félidőben vezetett a Cegléd Sopronban

Alacsony színvonalú mérkőzésen, időnként nagyon gyenge játékkal, s a vártnál jóval nehezebben verte a Sopron a szünetben még vezető s helyenként kifejezetten ügyesen játszó Ceglédet a női Közép-európai Ligában.

Uniqa Euroleasing Sopron - Ceglédi EKK 65-45 (13-10, 15-19, 22-6, 15-10)
Sopron, 400 néző. V: Szabó G., Jurák.

Sopron: Böröndy 4, Faris 8/3, Zsovár 2, Licskai 4, Krnjics 22. Cs: Simon 10, Tetemondová 8/3. Weninger.

Cegléd: Mányoky 6, Skobel 15, Gorjanácz 10, Serbán 8, Kobolák 2. Cs: Orbán, Szabó D. 2, Filipowicz D. 2.

Mindkét csapatból hiányzott két-két alapember, Fegyverneky-t és Hawkinst pihentette Polenek, a ceglédiekkel pedig nem utazott el két kezdő center, Vilipics és az amerikai Frieson. Centerei révén 4-0-lal indított az Uniqa, de érződött játékosain a hétközi Euroliga meccs fáradtsága. Sok hibával, pontatlanul játszott a Sopron, a Gorjanácz és Skobel vezette vendég ceglédiek pedig egyre inkább felbátorodtak. A roppant alacsony színvonalú negyed közepén 4-4 volt az állás. Utána váltva vezettek a csapatok, a szakasz vége a hazaiaknak sikerült jobban.

Helyreállni látszott a "világ rendje" a második negyed elején, amikor Sztankovics kosaraival 8 ponttal megugrott a Sopron. 21-13 után aztán a hazaiak azt hitték, már vége is a meccsnek... Hibát hibára halmoztak, s a Cegléd remek csapatmunkával, amelyből minden játékosa kivette a részét, egy, a hazai szurkolók számára hihetetlen, 12-1-es futást produkált, s ennek köszönhetően vezetett is szünetben. Tegyük hozzá, a két kulcsember az egész első félidőben nem játszott a Sopronnál.

Érezhető volt, hogy Polenek mester alapos fejmosást tartott a szünetben a hazaiak öltözőjében. Az Uniqa a palánk alatt többször is szépen megjátszott Krnjics kosarai révén a harmadik negyed első felét 15-4-re nyerték a szorosabb védekezéssel szemben sok labdát eladó ceglédiekkel szemben.

A záró szakasz elején Skobel ügyes kosaraival ismét a 10 pontos határ közelébe küzdötte fel magát a Cegléd, miközben a Sopron játékosai megint rengeteget ügyetlenkedtek, könnyelműsködtek. Poleneknek újra időt kellett kérnie, rendezte is csapata sorait, s a vége  egy felejthető meccsen kerek 20 pont lett a bajnoknak.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus