"Fogadó" előny a bronzcsatában

A szünetig szerzett 10 pontos előnye birtokában a második félidőben már végig vezetett  Sopron a bronzcsata első felvonásán. A megint a második negyedben gyengélkedő Diósgyőr a második félidőben egyszer még feljött 5 pontra, de az Uniqa újítani tudott és nyert 

Aluinvent DVTK Miskolc - Uniqa Eurolleasing Sopron 67-79 (21-24, 14-21, 20-19, 12-15)

Kosarakban gazdag játékkal kezdődött a két csalódott csapat csatája, az 1. perc végén Tobin 5 pontjára építve 7-5-re vezetett a Diósgyőr.  A Soprontól is a center, Krnjics villogott az elején. Hamar elállt a kosáreső, büntetőkkel fordított a Sopron. A negyed közepén két cserejátékos villant, hazai részről Bálint triplát, a vendégektől Sztankovics duplát dobott. Fej-fej mellett haladtak a csapatok. Zsovár  triplájával egyenlített a Sopron. A szakasz hajrájában a vendégek Hawkins vezérletével egy 6-0-s rohamot bemutatva némi előnyt szereztek. 

A második negyed elején a Sztankovics-Hawkins center kettős eredményessége révén növelte előnyét a Sopron. A hazaiak közel 5 perces kosárcsendjét Dubei törte meg. A félidő végén két fiatal, Weninger és Horváth váltott triplát, 10 pontos soproni előnnyel fordultak a csapatok.

A második félidő elején tartotta előnyét az Unqa, majd Jansone két triplájával hosszabb idő után 10 ponton belülre került a hazai együttes. Bálint 6 pontra hozta föl a Diósgyőrt. Krnjics büntetői után Raven triplájval 5-re jöttek föl a hazaiak,  ám ezt követően Sztankovics kosara egy 7-0-s Uniqa-roham kezdetét jelentette. A 4. negyed előtt 9 ponttal vezettek a vendégek. 

Horváth révén lopta a távolságot a záró negyed elején a Diósgyőr. Elkeseredett küzdelem folyt a pályán, a negyed első felét 4-3-ra nyerték a hazaiak. A 37. perc végén Ciglar kosarával ismét 10 pont fölé nőtt a Sopron előnye, s innen már nem volt visszaút. A végén Fegyverneky parádézott, idegenben szerzett előnyt a Sopron. 

Diósgyőr: Bukovszki 8, Czank, Raven 6/3, Jansone 16/12, Tobin 13. Cs: Bálint 11/3, Horváth B. 7/3., Sverrisdottir, 2 Vincze V. 2, Dubei 2, Szabó P. Edző: Mikael Lopez.

Sopron: Ciglar 14/3 , Fegyverneky 16/6, Simon 10/6, Hawkins 14, Krnjics 11. Cs: Zsovár 3/3, Sztankovics 8, Tetemondová, Weninger 3/3. Edző: Igor Polenek.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus