Fókuszban a baranyai "belharc" Komlón

Ma este teljes fordulót rendeznek a női Közép-európai Ligában, több igen érdekesnek, izgalmasnak ígérkező mérkőzéssel. Magyar szempontból talán  a PINKK-PEAC baranyai "belharcot" előzi meg a legnagyobb várakozás. Minden mérkőzés este 6-kor kezdődik. Nézzük a mai "étlapot" - tételesen

Good Angels Kosice (1., 7-0) - Aluinvent DVTK Miskolc (6., 3-3)

Magabiztos Kassa, szeszélyes Diósgyőr. A szlovákiai elit alakulat legutóbb a veretlenek csatájában, idegenben, Zágrábban tudott nyerni, így a sorozat egyetlen makulátlan mérleggel rendelkező együtteseként fogadhatja a roppant kiszámíthatatlan miskolci együttest. Peresztegi Nagy Ákos együttese előbb bravúrt hajtott végre a PINKK otthonában, majd hazai környezetben maradt alul a Sopronnal szemben. Az összecsapás érdekessége, hogy ha posztok szerint nem is, de szembekerül egymással a sorozat második és harmadik legeredményesebb játékosa, a Kassán kosarazó Plenette Pierson (16,33-as átlag) és a Diósgyőr amerikai hátvédje, Brittaney Raven (16,17). Amennyiben a Diósgyőr a Komlón mutatott formáját hozza, veszítenivaló nélkül, felszabadultan kosarazva egy jó meccset játszhat Kassán.

Uniqa Euroleasing Sopron (3., 4-2)- Novi Zagreb 2., 5-1)

Ha a forduló párosításában a csapatok helyezéseit nézzük, mindenképpen azt mondhatjuk, a soproni csata lesz a játéknap rangadója. Ellentétes előjelekkel készülhettek a csapatok a mai összecsapásra. A Sopron talpra állva a somorjai KO-tól, két legutóbbi meccsét is megnyerve. Különösen a múlt héten, Miskolcon, a Diósgyőr otthonában aratott diadal növelheti tovább az önbizalmukat s a munkába vetett hitüket Igor Polenek tanítványainak. Ugyanakkor a zágrábiak odahaza fogadták legutóbb, a sorozat csúcsrangadóján a két, addigi veretlen összecsapásán a kassai csapatot, és Raksányi Krisztináék nagy küzdelemben alulmaradtak. Ez az a meccs, amelyen bármi megtörténhet. Egy dolog biztos: az összecsapás mindkét résztvevő félkészülését remekül szolgálja majd a jövő héten kezdődő Euroliga-sorozatra.

Ceglédi EKK (11., 0-6) - Piestanské Canky (8., 3-4)

Olyan csapat látogat Ceglédre, amely ellen egy jó napot kifogó Daliborka Vilipiccsel, az újabban már egyre intenzívebb "életjeleket adó" amerikai centerrel, Friesonnal és az egyenletesen jól teljesítő, ám gyakran magára maradó Skobellel - ha akad(nak) magyar játékos(ok), akik felnőnek a feladathoz - némi győzelmi esélye is lehet a lengyel mester, Arkadiusz Koniecki nyeretlen csapatának. Tegyük rögtön hozzá, a pöstyéniek jelentősen megnövekedett önbizalommal utazhatnak Ceglédre, hiszen legutóbb egy szlovák "belharcban" bravúros győzelmet arattak az előző szezonban még Európa-kupa elődöntős rózsahegyi alakulat ellen.

PINKK Pécsi 424 (4., 4-3) - PEAC-Pécs (5., 4-3)

Fűzy Ákos tragikus halála kapcsán pár hete emlékmérkőzést játszott egymással a két csapat. A gyász békítő ereje talán enyhítette is a két klub közötti feszültséget, de ezzel együtt a ma esti, komlói ütközet a pályán igazi baranyai "belharc", vérbeli presztízscsata lesz. A PINKK "lendületből" megy neki a meccsnek, egy nehezen kivívott iglói diadallal a háta mögött. Azon az összecsapáson nagy lelki erőről tettek tanúbizonyságot Iványi Dalmáék, akik egy pocsék első negyed után, jelentős hátrányból felállva tudták a maguk javára fordítani a találkozót. A PEAC ugyanakkor rápihenhetett az ütközetre, hiszen a múlt héten nem volt meccse, ráadásul a legutóbbi összecsapása sem volt túlságosan megerőltető, Cegléden nyert 30 ponttal Dokics Zseljko csapata. Fűrész Dia és társai tehát alaposan felkészülhettek a mai baranyai derbire, amely abszolút kétesélyes...

A mai játéknapon egy tisztán szlovák összecsapásra kerül sor, a gyengélkedő rózsahegyi együttes a somorjaiakat fogadja. Az iglói csapat szabadnapos.

 

Foto, Slide - kosarlabda-live.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus